Aston Martin dobio 165 milijuna funti, kreću novi modeli

Aston Martin dobio 165 milijuna funti, kreću novi modeli

Aston Martin je navodno primio zajam od 165 milijuna funti koji će iskoristiti za investiranje u nove modele, počevši od prethodno najavljivanog Lagonda SUV-a. Britanski mediji javljaju da je direktor financija britanskog proizvođača, Hanno Kirner, izjavio kako će taj novac 'poslužiti kao čvrsta osnova za izvršenje proizvodnog plana u narednom razdoblju'. Prvi modeli vjerojatno će ugledati svjetlo dana tijekom 2018. godine kada će na naplatu doći i kamate spomenutog zajma.

###

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova Lagonda vjerojatno će koristiti istu platformu kao i sljedeća generacija Mercedesove GL-klase budući da je Aston Martin nedavno potpisao sporazum o tehničkoj suradnji s Daimlerom. Već neko vrijeme kruže glasine da Daimler namjerava kupiti Aston Martin u kojem već drži 5-postotni udio, a priča se i o lansiranju novog DB9 opremljenog AMG-ovim 4.0-litrenim V8 motorom koji bi u postavu ušao uz AM-ovu tradicionalnu V12 jedinicu.

Kako ste već imali prilike čitati i na autoclick.hr, Aston Martin je oživio ime Lagonda na auto showu u Genevi 2009. godine kada je predstavio SUV koncept pogonjen V12 motorom, no vozilo do sada nije ušlo u serijsku proizvodnju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara