Rekordna prodaja BMW grupacije u ožujku

Rekordna prodaja BMW grupacije u ožujku

BMW grupacija je u ožujku ove godine povećala prodaju automobila za više od 10 % što je odličan rezultat s obzirom na trenutačnu situaciju na svjetskom tržištu.

Rast prodaje od 10.1% odnosno prodaja 117.804 vozila je rezultat rasta popularnosti svih marki u sastavu BMW-a diljem svijeta. Glavninu prodaje naravno drži BMW koji je sa 98.017 prodanih automobila ostvario porast od 10.8 %. Mini, kao druga najjača marka je ostvarila 6.6 % bolju prodaju u odnosu na ožujak prošle godine i prodala ukupno 19.737 primjeraka. Uspjeh zaokružuje Rolls-Royce čiji modeli su tijekom ožujka prodani u ukupno 50 primjeraka, što je ovogodišnju prodaju podiglo na 140 automobila.

Kao i u slučaju ostalih marki, BMW bilježi najveći porast na tržištu Azije (+28.2 %), gdje je 10.436 automobila našlo put do kupca. Rast popularnosti je zabilježen i na domaćem (njemačkom) tržištu. Dok se drugi muče da zadrže prošlogodišnji tempo prodaje na najvećem europskom tržištu, u BMW-u zadovoljno trljaju ruke zbog 8-postotnog rasta. Istovjetan rast popularnosti zabilježen je na iznimno važnom sjeverno-američkom tržištu, gdje je Mini posebno dobro prihvaćen.

Odlična prodaja novih modela

Izgleda da je novi dizajnerski identitet marke konačno naišao na plodno tlo. Nova generacija serije 5 je od predstavljanja u srpnju prošle godine prodana u 118.984 primjeraka, od čega je tijekom ove godine prodano čak 48.462 petica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ništa lošije ne stoje ni modeli predstavljeni u siječnju ove godine. X3 je prodan u 11.132 primjerka. Kako potražnja raste iz dana u dan, prošlog tjedna je proizvodnja u tvornici BMW-ovog partnera Magna Steyr u Grazu povećana za 33 % odnosno na 400 vozila dnevno. Najatraktivniji izložak BMW-ovog štanda na Zagreb Auto Show-u, BMW serija 6, prodan je do sada u 3.258 primjeraka od čega 516 otpada na kabriolet izvedbu.

Miljenko Nikolić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara