Volkswagen Concept C u prodaji 2006. godine

Volkswagen Concept C u prodaji 2006. godine

PRVI Volkswagenov model s tvrdim sklopivim krovom na tržištu će se pojaviti već početkom 2006. godine.

Nakon što je u ožujku na Ženevskom auto-salonu Concept C prikupio nebrojene simpatije u Volkswagenu su jednoglasno odlučili u što kraćem roku pokrenuti serijsku proizvodnju. Atraktivni model donosi nove dizajnerske smjernice i što je važnije, konačno ruši tabu o Volkswagenu kao konzervativnoj marki nesklonoj dizajnerskim izletima.

Zasada je sasvim sigurno da će budući coupe-cabriolet imati četiri sjedala, te da će gabaritima i cijenom biti pozicioniran između novog Golfa i Passata. Ukoliko želi dostojno konkurirati francuskim rivalima, CC izvedbama Peugeota 307 i Renault Meganea, model će morati raspolagati sa oko 400 litara prtljažnika, čiji obujam bi se sklapanjem krova trebao smanjiti do maksimalno 50 %. Da bi to postigao, VW mora usavršiti sustav sklapanja krova i po mogućnosti razviti novi pristup rješavanju tog problema. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponuda motora bazirati će se na FSI benzinskim agregatima, a zasigurno će tu biti i tradicionalnih TDI dizelaša. Također, krajem godine na tržištu bi se mogla pojaviti i super-sportska izvedba, koja bi konkurirala širem spektru modela.

Ukoliko se ostvare obećanja da automobil dizajnerski neće značajno odskakati od koncepta, već sada ga možemo proglasiti najatraktivnijim Volkswagenom u novijoj povijesti.

Proizvodnja zasada anonimnog modela biti će organizirana u pogonima u Palmeli u Portugalu. Jedna od najmodernijih europskih tvornica trenutno zapošljava 3.100 ljudi.

Miljenko Nikolić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara