Hamburger nije uvijek "junk food"
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Shutterstock, Romeo Streinger
ODNOSNO, ne mora uvijek biti - sve ovisi o sastojcima koje koristimo.
U ovom slučaju, radi se o mljevenoj puretini (mješavina bijelog mesa i zabatka) i proteinskom kruhu. Na tržištu ih ima nekoliko, a ovaj sam odabrao radi oblika, koji je idealan za hamburgere.
Osim oblika, naravno, bitan je i sastav - sojino brašno, vučji bob, ječmeno brašno, zobene pahuljice i integralno pšenično brašno, osiguravaju visok udio proteina (26.6 posto), a sjemenke lana, suncokreta, sezama i maka izvor su zdravih masti (14.8 posto)
Udio ugljikohidrata je iznimno nizak (5 posto), a udio dijetnih vlakana je dodatno povećan iz dodavanjem sojine krupice, jabučnih vlakana i pšeničnih mekinja (13.3 posto).
Iako biljni proteini sami za sebe nemaju najpovoljniji omjer esencijalnih aminokiselina, u kombinaciji s velikom količinom proteina iz purećeg mesa, omjer aminokiselina se popravlja, pa iskoristljivost biljnih proteina iz kruha raste.
Od dodataka sam stavio samo malo svježe rajčice i kisele krastavce, a vi (po želji) možete dodati i zelenu salatu, luk, ribanu mrkvu….
Nutritivna vrijednost (za dva hamburgera: puretina 250g i proteinski kruh 125g):
Tekst se nastavlja ispod oglasa
P: 90g(!)
M: 20g
UH: 6.5g
Vlakna: 17g
Izvor: Fit-team
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati