Kašice i rižoto od šparoga
Foto: Shutterstock
SEZONA je šparoga, pa bi bilo šteta ne uvrstiti ih i u djetetovu prehranu. Kašice sa šparogama preporučuju se nakon navršenog 10. mjeseca i kao i za roditelje i kod djece šparoge potiču čišćenje tijelo od toksina. Kako bi vam olakšali kuhanje današnjeg ručka, predlažemo vam rižoto sa šparogama. Bit će vam potrebne iste namirnice kao i za kašicu, samo na kraju dodajte začine.
Sastojci:
maslinovo ulje
1 svežanj šparoga
100 g riže kratkog zrna
Priprema:
Šparoge dobro operite i odrežite 2 cm stabljike pri dnu.
Potom presavinite šparogu i tamo gdje puca odvojite gornji mekši dio za kašicu, a donji dio nasjeckajte na kolutiće i koristite za rižoto.
Na maslinovom ulju pirjajte šparoge minutu do dvije i potom dodajte rižu i zalijte povrtnim temeljcem ili vodom.
Kada je riža kuhana malo usitnite vilicom komade šparoga koje su ostale veće i poslužite mališanima.
Ostatak nasjeckanih šparoga pirjajte posebno, zajedno s crvenim crvenim ili mladim lukom. Po želji možete dodati naribanu tikvicu ili gljive.
Na to dodajte rižu, začinite i zalijte zasoljenim temeljcem.
Pred kraj kuhanja snažno miješajte kako bi riža pustila škrob, a rižoto postao kremast i pomalo ljepljiv.
U slast!
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati