Anina seksi kuhinja: Recepti iz proljetne košarice
Foto: Filip Dizdar
DRAGE naše kuharice, ove subotu smo za vas pripremili raznovrstan i ukusan meni, idealan za proljetne dane. Za predjelo smo izabrali rosti s jajima, a za glavno jelo jako jednostavnu tjesteninu sa šparogama. Kako je vrijeme jagoda, šteta bi bilo da ih ne iskoristimo u desertu, pa smo napravili koktel od sira, jogurta i raznog voća koje se našlo u mojoj košarici. Dobar tek!
Rosti s jajima
2 velika krumpira
1 mrkva
peršin
2 žlice narezanog vlasca
2 žlice ulja
2 jaja
Krumpir ogulite i naribajte, posolite, popaprite i izmiješajte sa žlicom peršinom i naribanom mrkvom. Napravite male plosnate krugove i ispecite ih u tavi na vrućem ulju. Prvo ih zapecite sa svake strane, a onda poklopite kako bi se prije ispekli. Ispecite jaja na oko te pospite narezanim vlascem. Na tanjur stavite rosti i na njega jaje te možete poslužiti uz zelenu salatu.
Tjestenina sa šparogama
200 g šparoga
3 dcl vrhnja za kuhanje
maslinovo ulje
1 češanj bijelog luka
malo peršina
malo bijelog vina (0.5 dcl)
Očistite šparoge tako da im odstranite tvrde krajeve. Tjesteninu stavi kuhati u vodu i 5 minuta prije nego što bude gotova dodajte očišćene šparoge. Nastavite kuhati dok se šparoge i tjestenina ne skuhaju. Na malo maslinova ulja i laganu vatru stavite sitno nasjeckani češnjak . Potom dodajte šparoge, malo bijelog vina i malo vode. Ostavite da se kuha na laganoj vatri oko pet minuta, dodajte malo mljevenog bijelog papra, soli i vrhnje za kuhanje. Kad prokuha u to dodajte tjesteninu, uklonite sa vatre i odmah poslužite.
Jagode sa sirom
1 zelena jabuke
1 banana
500 g jagoda
1 žlica svježeg sira
250 ml jogurta
Bananu ,izribanu jabuku ,svježi sir i jogurt izmiksajte u kremu. Dodajte malo jagoda i ponovo izmiksajte. Očišćene i narezane jagode složite na dno čaše i prelijte kremom te ukrasite o želji.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati