Index Rouge
Lifestyle

Anina seksi kuhinja: Rolada od špinata, šunke i sira i Panna Cotta sa šumskim voćem

A.P. / SUBOTA, 07.09.2013 12:30 Ovaj vikend smo za vas pripremile ukusnu roladu od šunke, sira i špinata • Za desert smo odabrale osvježavajuću Panna Cottu s preljevom od šumskog voća
  

Foto: Filip Dizdar

DRAGE naše Rouge kuharice, ovaj vikend smo za vas pripremile ukusnu roladu od šunke, sira i špinata, a za desert smo odabrale osvježavajuću Panna Cottu s preljevom od šumskog voća. Ako još nemate ideju što spremiti za današnji ručak, isprobajte naše recepte! Dobar tek!

Rolada od špinata, šunke i sira
 
Potrebno ti je:
 
500 g svježeg špinata
7 jaja 
kiselo vrhnje
5 žlica pšeničnog oštrog brašna tip 
50 g sira gaude 
250 g svježeg sira 
250 g šunke
 
Špinat skuhaj, ocijedi i izmiksaj. U dvije posude odvoji bjelanjke i žumanjke od 5 jaja. U žumanjke dodaj sol i začine po želji, 2 žlice kiselog vrhnja, 2 žlice ulja i špinat te ih izmiksaj u kašu. Od bjelanjaka napravi čvrst snijeg, pa ga zajedno s brašnom lagano umiješaj u žumanjke. Na lim stavi papir za pečenje te po njemu rasporedi dobivenu smjesu. Stavi u pećnicu oko 25 minuta na 180°C. Pečenu roladu stavi na vlažnu kuhinjsku krpu, zarolaj po dužini i pusti da se hladi. Za filu skuhaj 2  jaja, izvadi iz njih žumanjke te ih zgnječi vilicom i dodaj naribanu gaudu i 100 g svježeg sira. Smjesu namaži na roladu kada se ohladi, te na nju stavi šunku i ostatak svježeg sira, koji možeš pomiješati s vrhnjem. Roladu čvrsto zarolaj i omotaj prozirnom folijom te stavi u hladnjak da se okusi bolje povežu. Kada se dovoljno ohladi nareži je na ploške i posluži.
 
Panna cotta sa šumskim voćem
 
Potrebno:
 
1 l vrhnja za kuhanje
2 vrećice želatine
10 vrećica vanilin šećera
ekstrakt vanilije
500 g zamrznutog šumskog voća
 
Priprema:
 
Želatinu rastopite u 2 dcl vode. Vrhnje za kuhanje zagrijte i prije nego što prokuha dodajte mu oko 15 kapi ekstrakta vanilije. Zatim dodajte želatinu i 5 vrećica vanilin šećera te kuhajte 10 minuta. Kada se sastojci spoje, sklonite s vatre i ulijte u posudice. Stavite hladiti bijelu smjesu i napravite umak, tako što ćete voću dodati 5 vrećica vanilin šećera i usitniti ih štapnim mikserom te pustiti da prokuhaju. Hladnu kremu poslužite s toplim preljevom od šumskog voća.
 
Psst! Ana nosi prekrasan lisca komplet (grudnjak 218 kn, gačice 113 kn).
Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Podržite jedini hrvatski neovisni medij.
Molimo vas, ugasite AdBlock na Indexu.

U proteklih 15 godina Index.hr je pisao o Sanaderu dok su drugi mediji šutjeli. Pisali smo o Todoriću i Mamiću dok su im se drugi uvlačili u guzicu. Otkrili smo Linića i za to platili visoku cijenu. Index vam je pri tom potpuno besplatan.

Podržite jedini hrvatski neovisni medij gašenjem AdBlocka na Indexu te šeranjem naših članaka.

Hvala,


i redakcija Indexa
SAZNAJTE KAKO UGASITI ADBLOCK NA INDEXU