Anina seksi kuhinja: Rolada od špinata, šunke i sira i Panna Cotta sa šumskim voćem
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Filip Dizdar
DRAGE naše Rouge kuharice, ovaj vikend smo za vas pripremile ukusnu roladu od šunke, sira i špinata, a za desert smo odabrale osvježavajuću Panna Cottu s preljevom od šumskog voća. Ako još nemate ideju što spremiti za današnji ručak, isprobajte naše recepte! Dobar tek!
Rolada od špinata, šunke i sira
Potrebno ti je:
500 g svježeg špinata
7 jaja
kiselo vrhnje
5 žlica pšeničnog oštrog brašna tip
50 g sira gaude
250 g svježeg sira
250 g šunke
Špinat skuhaj, ocijedi i izmiksaj. U dvije posude odvoji bjelanjke i žumanjke od 5 jaja. U žumanjke dodaj sol i začine po želji, 2 žlice kiselog vrhnja, 2 žlice ulja i špinat te ih izmiksaj u kašu. Od bjelanjaka napravi čvrst snijeg, pa ga zajedno s brašnom lagano umiješaj u žumanjke. Na lim stavi papir za pečenje te po njemu rasporedi dobivenu smjesu. Stavi u pećnicu oko 25 minuta na 180°C. Pečenu roladu stavi na vlažnu kuhinjsku krpu, zarolaj po dužini i pusti da se hladi. Za filu skuhaj 2 jaja, izvadi iz njih žumanjke te ih zgnječi vilicom i dodaj naribanu gaudu i 100 g svježeg sira. Smjesu namaži na roladu kada se ohladi, te na nju stavi šunku i ostatak svježeg sira, koji možeš pomiješati s vrhnjem. Roladu čvrsto zarolaj i omotaj prozirnom folijom te stavi u hladnjak da se okusi bolje povežu. Kada se dovoljno ohladi nareži je na ploške i posluži.
Panna cotta sa šumskim voćem
Potrebno:
1 l vrhnja za kuhanje
2 vrećice želatine
Tekst se nastavlja ispod oglasa
10 vrećica vanilin šećera
ekstrakt vanilije
500 g zamrznutog šumskog voća
Priprema:
Želatinu rastopite u 2 dcl vode. Vrhnje za kuhanje zagrijte i prije nego što prokuha dodajte mu oko 15 kapi ekstrakta vanilije. Zatim dodajte želatinu i 5 vrećica vanilin šećera te kuhajte 10 minuta. Kada se sastojci spoje, sklonite s vatre i ulijte u posudice. Stavite hladiti bijelu smjesu i napravite umak, tako što ćete voću dodati 5 vrećica vanilin šećera i usitniti ih štapnim mikserom te pustiti da prokuhaju. Hladnu kremu poslužite s toplim preljevom od šumskog voća.
Psst! Ana nosi prekrasan lisca komplet (grudnjak 218 kn, gačice 113 kn).
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati