Anina seksi kuhinja: Slatke trešnjice i punjena paprika na novi način
Foto: Filip Dizdar
DRAGE naše Rouge kuharice, i ovog smo vikenda za vas pripremili nove i zanimljive recepte. Punjene paprike pravo su ljetno jelo, možemo reći da su one ekvivalent sarmi u zimsko doba, a i sam način pripreme je gotovo jednak. S obzirom da ljetni mjeseci ne mogu proći bez ovog jela, mi vam donosimo malo drugačiji recept za njega. Desert spremamo u keramičkim kalupima a ovaj put izbor voća pao je na trešnje. Dobar tek!
Zapečene punjene paprike
Potrebno:
8-10 paprika
700 g mljevenog mesa
2 luka
pola šalice riže
3 rajčice
vegeta, crvena paprika
Priprema:
Paprike operite i odrežite im vrh. U zdjelu stavite meso, rižu, jedan sitno nasjeckani luk i dvije rajčice koje prethodno ogulite i sitno narežite. Posolite, popaprite i dodajte začine te sve dobro promiješajte. Smjesom napunite paprike i složite ih u tepsiju. Na tavi ispržite luk dok ne porumeni a zatim dodajte još jednu preostalu rajčicu, oguljenu i izgnječenu. Kuhajte 5 minuta a zatim prelijte paprike s napravljenim umakom. Pecite na umjerenoj temperaturi oko sat vremena.
Trešnje u kalupu
Potrebno:
250 g svježih trešanja
200 g mljevenih badema
2 jaja
40 g smeđeg šećera
10 g Bourbon vanilin šećera
4 žlice Mascarpone sira
4 žlice maslaca (otopljenog)
Priprema:
Trešnje očistite od koštica. Zagrijte pećnicu na 200°C. Četiri manje keramičke posudice (koje mogu u pećnicu) ili jednu veću premažite s malo otopljenog maslaca. U zdjeli, pomiješajte maslac sa šećerom i vanilija šećerom te dodajte jaja i Mascarpone sir. Na kraju dodajte mljevene bademe pa smjesu lagano izmiješajte dok se svi sastojci ne sjedine a zatim je izlijte u kalupe te par trešanja utisnite u vrh tijesta. Pecite oko 20 minuta dok se na vrhu ne stvori korica zlatne boje
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati