Index Rouge
Kolumne

Anina seksi kuhinja: Slatki zalogajčići

A.P. / SUBOTA, 31.12.2011 12:00 Ako organiziraš party kod kuće, ideje možeš naći na našem ukusnom party meniju • Iznenadi goste kanape sendvičima i namazima koje možeš staviti na dvopek, krekere ili zapečeni kruh te kikiriki kuglicama
  

Foto: Filip Dizdar

ZA ZADNJU subotu u 2011. godini pripremili smo za vas kratke i brze recepte za novogodišnje zalogajčiće. Ako organiziraš party kod kuće, ideje možeš  naći na našem ukusnom party meniju i iznenaditi goste kanape sendvičima i namazima koje možeš staviti na dvopek, krekere ili zapečeni kruh te kikiriki kuglicama. Dobar tek i sretna Nova godina od Index Rougea!

Namaz od tune

Potrbno ti je:

2 tune
1 konzerva inćuna
Vrećica majoneze
2 čardaš sira
1 žlica senfa
1 žlica ajvara
žličica crvene paprike
2 slatke feferone
1 kapula

Ocijedi tunu i sitno nareži kapulu i feferone, te pomiješaj sve sastojke. Možeš ih usitniti mikserom kako bi dobila lijepu smijesu.

Kanapei sa sirnim namazom

Potrebno ti je:

40 g maslaca
350 g svježeg sira
peršin
1 žličica kapara
10 g sitno nasjeckanog luka
1 žličica mljevene crvene paprike
dimljeni losos

Pomiješaj maslac, dodaj svježi kravlji sir, nasjeckani peršin, kapare, luk, sol i crvenu mljevenu papriku pa sve dobro izmiješaj. Rasporedi namaz na krekere i na vrh stavi dimljeni losos, inćune ili kuhano meso po izboru.

Kanapei od gljiva

Potrebno ti je:

30 g maslaca
50 g luka
400 g šampinjona
prstohvat suhog mažurana
1 žlica prošeka
150 g ricotte
2 žlice nasjeckanog peršina
12-16 tankih ploški raženog kruha

Priprema:

Na zagrijani maslac stavi sitno nasjeckani luk i kratko ga popirjaj. Dodaj nasjeckane gljive, mažuran, malo posoli i popapri po želji te pirjaj dok tekućina ne ishlapi. Gljive ohladi pa u njih umiješaj prošek, ricottu, nasjeckani peršin i sve dobro promiješaj. Raženi kruh nareži na željenu veličinu kanapea, premaži ih pripremljenim nadjevom i poklopi drugim kruhom.

Kikiriki kuglice

Potrebno ti je:

450 g brašna
1 žličica soli
250 g margarina
1 jaje
mlijeko
kikiriki
100 g sezama

Brašno, sol, žumanjak i margarin pomiješati s malo mlijeka, tako da se dobije srednje gusto tijesto. Oblikuj male kuglice i u sredinu svake stavi pečeni kikiriki. Svaku kuglicu zatim uvaljaj u bjelanjak i sezam. Peci u zagrijanoj pećnici na 200 C, 30 minuta. Od ovih sastojaka trebalo bi ti ispasti oko 80 kikiriki kuglica.

Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Podržite jedini hrvatski neovisni medij.
Molimo vas, ugasite AdBlock na Indexu.

U proteklih 15 godina Index.hr je pisao o Sanaderu dok su drugi mediji šutjeli. Pisali smo o Todoriću i Mamiću dok su im se drugi uvlačili u guzicu. Otkrili smo Linića i za to platili visoku cijenu. Index vam je pri tom potpuno besplatan.

Podržite jedini hrvatski neovisni medij gašenjem AdBlocka na Indexu te šeranjem naših članaka.

Hvala,


i redakcija Indexa
SAZNAJTE KAKO UGASITI ADBLOCK NA INDEXU