Index Rouge
Lifestyle

Čaj na čaj: Kineska metoda spravljanja čaja

JO.Š. / PETAK, 01.06.2012 11:00 Pored mnogih vrsta čaja i njegovih kombinacija te primjena, važno je samo svakodnevno ga piti • Kineski tradicionalni način spravljanja čaja jest metoda "čaj na čaj"
  

Foto: Shutterstock

ČAJ smatramo ljekovitim napitkom koji je prepun pozitivnih utjecaja na naše tijelo pa je zato postojan 'stanar' naših kuhinja. Pored mnogih vrsta čaja i njegovih kombinacija te primjena, važno je samo svakodnevno ga piti, reći će Kinezi.

Jedan od njihovih tradicionalnih načina spravljanja čaja je upravo spravljanje čaja na čaj. O čemu je riječ, pročitaj u nastavku:

U 2 dl vruće, kipuće vode ubaci 1 žličicu zelenog čaja ili jednu filtar vrećicu. Ostavi poklopljeno da odstoji pola sata te ponovno zagrij vodu koja je sada već čaj, do vrenja.

Dodaj još jednu žličicu zelenog čaja, poklopi i ostavi da odstoji još pola sata. Nakon toga, procijedi čaj te uz dodatak meda, limuna ili nečeg trećeg, pij čaj u malim gutljajima.

Čaj je najbolje piti u večernjim satima, prije spavanja. Na ovaj način, tvrde, između ostalog postiže se i intenzivnija aroma i okus.

Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Podržite jedini hrvatski neovisni medij.
Molimo vas, ugasite AdBlock na Indexu.

U proteklih 15 godina Index.hr je pisao o Sanaderu dok su drugi mediji šutjeli. Pisali smo o Todoriću i Mamiću dok su im se drugi uvlačili u guzicu. Otkrili smo Linića i za to platili visoku cijenu. Index vam je pri tom potpuno besplatan.

Podržite jedini hrvatski neovisni medij gašenjem AdBlocka na Indexu te šeranjem naših članaka.

Hvala,


i redakcija Indexa
SAZNAJTE KAKO UGASITI ADBLOCK NA INDEXU