Babić: Možemo biti prvaci Europe

Babić: Možemo biti prvaci Europe

MLADA hrvatska reprezentacija jutros je krenula put Njemačke, a kapetan Marko Babić najavio je pohod na osvajanje naslova europskog prvaka.

Babić je standardni igrač Bayera iz Leverkusena, koji je osigurao nastup u Ligi prvaka, a mladi hrvatski reprezentativac ugovor s bundesligašem produžio je do 2007. godine. Ove je sezone za klub postigao 6 pogodaka, a svojim dobrima igrama zainteresirao je i Otta Barića, pa će Marko Babić sudjelovati u obje reprezentativne akcije: i na EP-u mladih u Njemačkoj, te na EP-u u Portugalu.

Babić je izjavio za Sportske novosti kako "vjeruje u uspjeh, te je siguran da mogu mnogo napraviti".
"Ako budemo dobro igrali možemo i do kraja", rekao je kapetan mlade reprezentacije dodajući kako se ne boji nikoga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
". . . Moram priznati da ne znam mnogo o snazi suparnika, ali ionako je bolje da oni razmišljaju o nama, jer Hrvatska je u stanju svakoga pobijediti. Ja se jedino nas mogu plašiti. Ako zaigramo maksimalno i pružimo ono što znamo, onda nema nikakvog straha, niti je bitno tko je s druge strane. Sami odlučujemo, u našim je glavama ključ pobjede. Čak i ako ne pobijedimo, moramo odigrati utakmicu poslije koje ćemo si mirno pogledati u lice i kazati – dao sam sve što mogu", izjavio je Marko Babić.

Favoritima prvenstva Babić smatra njemačku reprezentaciju. Nijemci većinom igraju u Bundesligi, svaki tjedan imaju test utakmice, uigrani su i spremni. Osim Nijemaca, Babić je spomenuo i Talijane, a za ostale ne zna.

"Samo znam da je Hrvatska dobra i kvalitetna, a to ćemo pokazati već u četvrtak na terenu", prenose Sportske novosti.

Plasira li se Hrvatska na Olimpijske igre, vjerojatno će morati igrati bez kapetana. Naime, Bundesliga počinje već u prvom vikendu kolovoza, pa će Babić morati biti u Leverkusenu. Jedino ako njemačka mlada reprezentacija osigura plasman u Atenu, tada će se početak Bundeslige odgoditi. Plasman na Olimpijske igre osigurat će tri prvoplasirane reprezentacije na Europskom prvenstvu.

Hrvatska svoj prvi susret igra u četvrtak protiv mlade reprezentacije Srbije i Crne gore, a u skupini su još reprezentacije Italije i Bjelorusije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara