Bivši suprug optužio Marion Jones za uzimanje dopinga

Bivši suprug optužio Marion Jones za uzimanje dopinga
TROSTUKA olimpijska pobjednica Marion Jones uzimala je doping za vrijeme Olimpijskih igara u Sydneyu, ustvrdio je njezin bivši suprug C.J. Hunter. Takve optužbe Hunter je iznio saveznim istražiteljima koji istražuju aferu BALCO, a objavio ih je "San Francisco Chronicle", koji se domogao izvješća kojeg su sastavili istražitelji.

Hunter je saveznim istražiteljima izjavio kako je osobno dao injekcije Marion Jones koje su sadržavale nedozvoljena stimulativna sredstva, kao što su THG, EPO i ljudski hormon rasta. Hunter tvrdi da je Marion Jones uzimala doping prije i poslije OI u Sydneyu, te da ju je vidio kako si ubrizgava stimulativna sredstva. Po njemu, Marion Jones je nedozvoljena stimulativna sredstva dobila od Victora Contea, vlasnika BALCO laboratorija, i njezinog bivšeg trenera Trevora Grahama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Joseph Burton, odvjetnik Marion Jones, reagirao je priopćenjem u kojem Huntera karakterizira kao ozlojeđenog bivšeg supruga, koji nije prebolio razvod te da je stoga spreman na osvetu.

"Na sreću, Hunterovi napori da se osveti tako što priča laži, u suprotnosti su s izjavama koje je dao bivši trener Marion Jones. On je podržao Marion, koja od početka tvrdi da nikad nije uzimala doping. C.J. Hunter dao je lažne izjave saveznim istražiteljima i stoga pozivamo federalne vlasti da istraže njegovo ponašanje, jer je laganje saveznim istražiteljima zločin", kaže se u priopćenju odvjetnika Marion Jones.

Hunter je 1999. osvojio naslov svjetskog prvaka u bacanju kugle, ali je nakon toga više puta uhvaćem da je uzimao nedopuštena stimulativna sredstva. Od Marion Jones razveo se 2002. godine.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara