Blanka preskočila 2.03!

Blanka preskočila 2.03!

BLANKA VLAŠIĆ u odličnoj je formi uoči Olimpijskih igara u Ateni. Na međunarodnom EAA mitingu u Ljubljani Vlašić je postavila novi osobni i hrvatski rekord preskočivši letvicu na visini od 2.03 metara.

Bolje od Vlašić ove sezone skakale su tek Ruskinja Jelena Slesarenko (još 20. lipnja u Bydgoszczu), te Južnoafrikanka Hestrie Cloete (prije četiri dana u Zurichu) koje su preskočile letvicu na 2.04 metara.

Vlašić je uvjerljivo i pobijedila na mitingu u Ljubljani, drugoplasirana Ukrajinka Vita Palamar preskočila je tek 1.90 metara.

Blanka je rušila u prvom pokušaju na 187, u drugom je bez problema preskočila. Bez problema je išlo na 190 i 193. 196 cm je preskočila iz drugog pokušaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrhunac je došao kada je i 200 i 203 cm preskočila iz prve!

Letvicu je zatim podigla na 205, ali umor je učinio svoje, iako je u drugom i trećem pokušaju bila blizu.

Blanka je, naravno, bila prezadovoljna nastupom. Evo što je izjavila za Sportske novosti: "Bila je to fantastična večer, dosta toplo, ugodan ugođaj, dobri navijači koji su mi pomogli da dođem do ovog rezultata, kojeg, iskreno, nisam očekivala. Već u Zurichu sam bila vrlo blizu 204, a ovdje sam čak iznenađena da sam tako uvjerljivo išla preko 200 i 203 cm, što se kod mene ne događa često u jednom danu. Uvijek mi je bilo teško sama se natjecati, a ovdje je bilo upravo tako jer sam već na 193 ostala sama. Eto, išlo mi je dobro, što je sigurno potvrda prave forme."

Kako stvari trenutno stoje, Blanka Vlašić realno može do zlata u Ateni. Cloete se sada ne čini tako neuhvatljivom. Uz malo sreće, sve je moguće. Finale skoka u vis na Igrama je tek 28.8.

U međuvremenu će naša atletičarka 15. kolovoza nastupiti na mitingu u Fribourgu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara