Cibona: Rimac u Grčkoj, ništa od M. Tomasa i Ukića

Cibona: Rimac u Grčkoj, ništa od M. Tomasa i Ukića

TROJICA ključnih igrača "vukova" bi se u par sljedećih dana trebali sastati s čelnicima kluba i dogovoriti se kako dalje. Slaven Rimac se osjeća istjeranim i našao je novi klub.

Trend u svim sportovima, pa tako i u košarci, je rezanje budžeta, a samim tim i smanjenje ugovora i plaća igrača. Najavljeno je da će se momčad znatno razlikovati od one prošlosezonske. Ipak, Marko Tomas (Zagreb) i Roko Leni Ukić (Split) neće pojačati Cibose.

Sportski direktor Mihovil Nakić je objasnio: "Naravno da su Marko Tomas i Roko Ukić jako interesantni i zanimljivi igrači, ali su u čvrstim ugovorima sa svojim klubovima, te se za njih traži prevelika odšteta koju Cibona sada zasigurno ne može platiti. Inače, u Europi je trend velikih kadrovskih promjena tijekom prijelaznog roka i Cibona VIP će ove godine ići identičnom formulom."

Prinove s potpisanim ugovorima su Mađar Marton bader i Vladimir Krstić.

Najnovije vijesti kazuju da je dijete Cibone, kapetan Slaven Rimac, otišao iz kluba. Osjeća se istjeranim i potpisao je za grčki Makedonikos. Grad u kojem taj klub stanuje zove se Kozani, a nalazi se 350 km od Atene. Klub je prošlu sezonu završio na 9. mjestu. Najveći uspjeh u povijesti kluba je plasman na Final Four grčkog kupa prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rimac se s Hvara javio na poziv iz Sportskih novosti: "Došao sam u Cibonu prije godinu dana upravo zato da bih ostao. Do kraja karijere. Nažalost, odlazim zbog nedefiniranog statusa s trenerom. To je tako u sportu. U glavi sam prelomio takav epilog još prije 3-4 mjeseca. (...) Nije bilo potrebe za sastankom s trenerom. Stoji da sam rekao nešto što nisam trebao, ali ja sam namjerno maknut! Rekao sam, ciljano me se išlo isprovocirati."

Šteta. Rimac je bio istinski pokretač igre u Ciboni, onaj koji je mogao na sebe preuzeti odgovornost u najtežem trenutku. Sada će to raditi u nekom tamo Makedonikosu.

M.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara