DAUMOV VETO NA YAKIMOV PRIJELAZ U STUTTGART

Iako trener Fenerbahčea, Nijemac Christoph Daum, tvrdi da je Hakan Yakin, švicarski reprezentativni srednjak turskog podrijetla, prije nekog vremena najavio da će napustiti Basel i postati član istanbulskog kluba, Bundesligaš Stuttgart je u srijedu izdao priopćenje po kojemu ispada da je Yakin njegov član.

"Yakin je sa Stuttgartom sklopio trogodišnju ugovornu obvezu, u skladu s postojećim propisima" - kazao je novinarima predsjednik Stuttgarta Erwin Staudt. "Ime ovog švicarskog reprezentativca objavljeno je na službenoj transfer-listi Njemačkog nogometnog saveza nakon što je dobio suglasnost Basela i Švicarskog saveza da može potražiti novi klub. Mi smo tek nakon toga stupili u kontakt s njime i dogovorili uvjete prijelaza. Ne znamo kojim bi argumentima Daum i Fenerbahče mogli osporiti valjanost Yakinovog transfera.

Daum, negdašnji trener Stuttgarta s kojim je 1992. osvojio naslov prvaka Njemačke, izjavio je, međutim, novinaru njemačke TV postaje DSF da je Yakin još sredinom prošlog tjedna izjavljivao kako će uskoro početi igrati za Fenerbahče:

"Dogovorili smo se s njim i Baselom ponudivši mu za prijelaz u istanbulski klub 3.5 milijuna švicarskih franaka (2.8 milijuna dolara) i oni su to prihvatili. Kada je Stuttgart počeo pregovarati s njime i koliko mu je ponudio, ne znam, ali znam da Yakin ne bi smio pogaziti obećanje koje nam je dao."
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Yakinova verzija o cijelom "slučaju" ne slaže se s Daumovom jer on tvrdi da nije potpisao nikakav ugovor s Fenerbahčeom prilikom svog boravka u Istanbulu:

"Ne samo da nisam potpisao nikakav dokument nego im nisam dao ni riječ da ću postati njihov član. Rekao sam jedino da sam ponudu čuo i da ću razmisliti o njoj. U međuvremeu dobio sam bolju ponudu od Stuttgarta i potpisao ugovor s njime."

(Hina) mi

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara