Eduardov skrbnik podignuo tužbu protiv Da Silve, traži devet milijuna kuna plus kamate

Eduardov skrbnik podignuo tužbu protiv Da Silve, traži devet milijuna kuna plus kamate

MILJENKO RADIVOJEVIĆ je na Općinskom građanskom sudu podignuo tužbu protiv Eduarda Da Silve u kojoj traži 8 760 000 kuna s kamatama na temelju "Sporazuma o poslovnoj suradnji" koju je potpisao s igračem Arsenala, donosi Večernji list.

Radivojević kaže da je od listopada 2003. ima s Eduardom potpisan navedeni ugovor koji je na snazi do 15. listopada 2010. godine i prema kojem mu pripada deset posto provizije od transfera u Arsenal koji je iznosio 12 milijuna eura.

Radivojević tvrdi da su ga njegovi odvjetnici Mladen Dragičević i Nikša Valjalo više puta pozivali Eduarda da ispuni svoje obveze koji to nije učinio pa su podigli tužbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tužbi se pozivaju na članak pet "Sporazuma o poslovnoj suradnji" u kojem među ostalim stoji: "Eduardo Alves Da Silva obvezuje se Miljenku Radivojeviću isplaćivati proviziju koja je dogovorno utvrđena, a iznosi 10 posto svakog iznosa koji će biti isplaćen u ime ili na ime Da Silve bez obzira je li Radivojević sudjelovao u sklapanju tog ugovora jer ga nagrađuje kao svog osobnog savjetnika. Ova provizija se ne isplaćuje dok je Da Silva u Dinamu."

Osim toga, od prvog srpnja prošle godine, nakon Eduardovog prelaska u Arsenal, teku parnički troškovi i kamate koje se zaračunavaju na navedeni iznos.  Tako bi Eduardo morao platiti i jako visoke troškove jer je samo podnošenje tužbe bilo 80 tisuća kuna.

Potpisani ugovor ovlašćuje Radivojevića kao Eduardovog osobnog savjetnika, a koji bi igraču u slučaju prekida karijere osigurao mjesečna primanja u visini jedne prosječne hrvatske obitelji do kraja života.

M.Pa.
Foto:AFP, nacional.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara