Goran Marić: Sudačka organizacija je bez kičme

Goran Marić: Sudačka organizacija je bez kičme
GORAN MARIĆ, popularno "Oko sokolovo", iznio je svoje viđenje stanja u sudačkoj organizaciji zaključivši da u njoj vlada totalna konfuzija. Ništa novo, rekli bismo.

Svaki ljubitelj nogometa smatra da bilo koji čelnik bilo kojeg kluba ne bi trebao imati ni trunku utjecaja na rad sudačke organizacije. U protivnom, to je direktan sukob interesa.

Vlatko Marković i Stjepan Djedović (šef sudaca) su javno, na televiziji, hvalili Marićev rad. A nisu u stanju promijeniti propise kojima se sastavljaju sudačke liste i konačno uvesti red među rad "ljudi u crnom". Godinama slušamo iste stvari. Ako naslov ode na jug, ljuti se sjever, i obrnuto. Svi svaljuju krivicu isključivo na suce i mutne poslove u sudačkoj organizaciji. A nešto slično se da iščitati i iz intervjua Gorana Marića Jutarnjem listu.

Damir Matovinović ima dvostruku funkciju. Povjerenik je za suđenje i kontrolor suđenja. Marić nije dobio ništa. "Znao sam da će do toga doći. Sve je bila pripremljena zamka. Znali su da ću odbiti onu prvu varijantu, u kojoj imam odgovornost, a nikakve ovlasti. Sada imaju svi velike ovlasti, a opet se ne zna tko za što odgovara. Čim se javi problem, svi će reći da nisu utjecali na listu sudaca, već da im je nametnuta..."

Tko uopće sastavlje sve te liste? Marić odgovara: "Svatko ko ima barem malo pravo glasa. Razne komisije, predsjednici klubova, županijski savezi... Svatko koristi svoju poziciju."

Sudačka lista je proširena s 18 na 22 imena. Goran Marić zna razlog: "Tim proširenjem klubovi su Sudačkoj komisiji i struci dali do znanja  tko je gazda. Da je sudačka organizacija bez - kičme. Komisija za suce i povjerenik trebali su podnijeti ostavke."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Goran Marić je rekao sve. Kakva je situacija, i bolje mu je da bez pritiska bude nezavisan. "Oko sokolovo" je, nažalost, za njega još uvijek najbolje radno mjesto.

Uvijek, uvijek ista priča.

M.R.

(Izvor fotografije: Jutarnji list)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara