Kriminal u sportu

HOO: Sportaši nemaju za karte, Ministarstvo nam je dužno 30 milijuna kuna! Jovanović: To je gruba dezinformacija!

KLJUČNI PODACI
  • HOO: Sportaši nemaju za karte, Ministarstvo sporta nam je dužno 30 milijuna kuna
  • Ministarstvo: To je gruba dezinformacija
Piše: Z.A.
ponedjeljak, 3.3.2014. 17:36
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Foto: HINA

JOSIP ČOP, glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora, na sastanku s glavnim tajnicima nacionalnih sportskih saveza kazao je da Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta za 2013. i dva mjeseca 2014. godine nije HOO-u isplatilo oko 30 milijuna kuna.

"Hrvatski sport ne živi od danas do sutra. On se pomno planira i ne trpi stanje da nema za zrakoplovne karte sportašu koji putuje na natjecanje ili da se zadužuje. Savez je iscrpio sva vlastita sredstva i tome treba stati na kraj", kazao je Čop tražeći koordiniranu zajedničku akciju HOO-a i nacionalnih saveza kako bi dobili uvid u stvarno stanje i razloge neisplate.
 
Zato je formirano povjerenstvo od predstavnika nacionalnih saveza čiji bi zadatak bio da u najskorije vrijeme u nadležnom ministru razgovara o novonastaloj situaciji. U povjerenstvu su Zrinko Gregurek (auto karting) Darko Šimunec (karate), Zdravko Gajski (veslanje) Petar Turković (wushu) Zlatan Kovač (odbojka) i Drago Vrbek (streljaštvo). Kolegij se složio da se u slučaju odbijanja razgovora javnosti na pres konferenciji iznesu sve poteškoće kroz koje prolaze sportaši pojedinačno ali i hrvatski sport u cijelosti.
 
Nakon ovako dramatičnog apela iz "vrhovnog tijela hrvatskog sporta", obratili smo se za komentar prozvanom ministru sporta Jovanoviću, koji je ovako prokomentirao optužbe iz HOO-a:
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
 
"Ministarstvo je HOO-u u 2013. godini doznačilo ukupan iznos koji je HOO planirao u Programu javnih potreba sporta državne razine za 2013. godinu. Tijekom 2013. godine uvedeni su kontrolni mehanizmi u skladu s odgovornošću ministra za zakonito, namjensko i svrhovito korištenje proračunskih sredstava prema Zakonu o fiskalnoj odgovornosti. Sve sljedeće doznake ovise o transparentnom izvještavanju o utrošenim sredstvima koje je Ministarstvo precizno utvrdilo.
 
Niti u jednom trenutku Ministarstvo nije dovelo u pitanje financiranje sporta i sportaša, već je, naprotiv, ukazalo da troškove koji se ne odnose na sport i sportaše treba svesti na najmanju moguću mjeru kako bi se sredstva ostvarena iz igara na sreću utrošila za svrhe za koje su i namijenjena. Prema tome ponašanje glavnog tajnika i današnje izjave su neodgovorne i zabrinjavajuće te predstavljaju grubu dezinformaciju i manipulaciju i sportskim savezima i sportskom javnošću!" 
Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.


Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije