HRVATSKA NA KUPU NACIJA STARTA KAO OSMA

Nakon današnjih utakmica izbornik hrvatske konjičke reprezentacije Ante Šimleša odlučio je da će hrvatske boje na utakmici za Pehar nacija braniti Martina Posilović na Moulin Rougeu, Andrea Novak na All Nightu, Dražen Gagro na grlu Bivita Doro i Renato Levanić na Impulsu.

U utakmici za Samsungov Pehar nacija natjecat će se devet reprezentacija. Ždrijebom održanim u četvrtak navečer odlučeno je da će kao prva startati reprezentacija Slovenije, kao druga reprezentacija Njemačke, potom reprezentacije Poljske, Irske, Austrije, Švicarske, Slovačke, Hrvatske i Italije.

Drugog dana natjecanja održat će se uz Samsungov Pehar nacija još dvije utakmice, u prijepodnevnim terminima. U prvoj utakmici natječu se jahači na mladim konjima, starosti šest i sedam godina, na visini prepona od 125 centimetara.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga utakmica je specijalna utakmica - tzv. Akumulator u kojoj će se skupljati bodovi za svaku ispravno preskočenu preponu u što kraćem vremenu.

Inače, u proteklih sedam godina odvijanja velikog četverodnevnog natjecanja na Zagrebačkom hipodromu, pobjednici Samsungovog Kupa nacija bili su tri puta Švicarci - 1996., 1998. i 2002., te po jedanput Irska (1997.), Njemačka (1999.), Italija (2000.) i Belgija (2001.).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara