Igoru Štimcu šest mjeseci zabrane obavljanja nogometnih funkcija

Igoru Štimcu šest mjeseci zabrane obavljanja nogometnih funkcija

DISCIPLINSKA komisija Hrvatskog nogometnog saveza donijela je odluku kojom se sportskom direktoru Hajduka i članu izvršnog odbora HNS-a Igoru Štimcu zbog nesportskog ponašanja na šest mjeseci zabranjuje obavljanje svih funkcija u nogometu, objavio je nakon današnje sjednice predsjednik Komisije Ante Tomaš.

To je rezultat disciplinskog postupka o incidentu koji se je dogodio na prvenstvenoj utakmici Rijeka-Hajduk (10. travnja), kada je Štimac u tunelu navodno fizički nasrnuo na pomoćnog suca Miroslava Jedvaja.

Odluka je donijeta jednoglasno, a uporište za svoju odluku Komisija je našla u članku 46. Disciplinskog pravilnika HNS-a, koji govori o nesportskom ponašanju. Zabrana obavljanja svih nogometnih funkcija za Igora Štimca vrijedi za razdoblje od 17. travnja do 16. listopada ove godine. Na ovu odluku Štimac ima pravo žalbe u roku od osam dana.

Tomaš je kazao kako nisu našli olakšavajućih okolnosti, a kao otežavajuće naveo je što je Štimac prethodno udaljen s Hajdukove klupe, te što je u tunel došao s namjerom. Zato mu je izrečena maksimalna kazna.

Na odluku Disciplinske komisije izgleda da je presudno utjecao dopis Policijske uprave Rijeka o tom slučaju u kojem se, uz ostalo, navodi se da su policijski djelatnici zamijetili Štimca i Jedvaja u verbalnom sukobu u kojem je Štimac desnom rukom uhvatio Jedvaja za bradu te ga opsovao. Nije zamijećeno udaranje suca, a incident je trajao nekoliko sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Komisije pročitao je iskaze, koje su 20. travnja na sučeljavanju u HNS-u dali Jedvaj i Štimac. Jedvaj je, među ostalim, naveo kako je čuo da ga je Štimac vrijeđao te da ga je gestikulirajući nenamjerno dotaknuo po licu, odnosno u afektu. Šamara, odnosno udarca u glavu nije bilo, istaknuo je Jedvaj, dodavši kako mu se Štimac ispričao u poluvremenu i na kraju utakmice.

Štimac je u svom iskazu kazao da je reagirao psovkama i uvredama prema sucu Jedvaju, nakon čega je bio udaljen s klupe, te da nije bilo fizičkog kontakta sa sucima koji bi se mogao okarakterizarti kao šamar ili udarac.

O ostalim sudionicima događaja, koji nisu u kompentenciji Disciplinske komisije, odlučivat će Udruženje prvoligaša i Zbor sudaca, kojima će biti proslijeđen sav materijal kojeg je skupila Komisija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara