Intervju s Ančićem: Roddick je bio malo bolji

Intervju s Ančićem: Roddick je bio malo bolji

MARIO ANČIĆ ostvario je najveći rezultat u dosadašnjoj karijeri - plasirao se u polufinale Wimbledona. Iako se nije uspio plasirati u finale nagovijestio je da takve uspjehe možemo uskoro očekivati. U intervjuu na službenim stranicama Wimbledona čestitao je Roddicku na pobjedi.

Koliko je prekid utjecao na tebe i misliš li da je stvarno bio potreban?
Jasno je da mi je prvi prekid u petak puno pomogao. Odmah sam napravio break, pa onda još jedan i dobio set. Imao sam 40:0, stvarno sam krenuo dobro. Ne razmišljam o tome zašto je došlo do drugog prekida, odnosno prvog u subotu. Vidio sam da se na svim terenima igralo. Kiša je tek kasnije počela padati. Mislim, stvarno nije važno. To me izbacilo iz takta i morao sam se ponovo skoncentrirati. To je to. Stvarno nije važno što se dogodilo. Pokušavao sam samo ostati zagrijan.

Koja je bila razlika izmedu tebe i Andyja na kraju?
To je zaista bio veliki meč. Mislim da je to bio jedan od onih mečeva u kojem odlučuju tri-četiri lopte. Stvarno moram čestitati Andyju. Mislim da je igrao bolje. Kao što sam rekao, imao sam 0:40, imao sam nekoliko break lopti, no nisam ih iskoristio. Nije me išao servis u četvrtom setu, ali sam se držao dobro zahvaljujući dobrim udarcima. Kao što ja nisam iskoristio nekoliko break lopti, tako je on uspio dobro poentirati nekoliko puta. Neprisiljene pogreške, nepotrebne. Uživao sam igrati, i uživam igrati takve mečeve. Moram priznati Andy je danas bio malo bolji.

S koliko samopouzdanja ceš nastaviti dalje igrati?
Mislim da sam dosta napredovao i od nastupa na posljednjem turniru u Queensu. Lijepo je vidjeti kako sam u posljednja tri-četiri tjedna napredovao. Pomoglo mi je i što sam ovdje prošao. Imao sam teške mečeve i mislim da će mi to dati samopouzdanje.

Ove godine postigao si dobre rezultate. Misliš li da idućih godina možes postići više od toga i biti bolji od Gorana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Mislim da sam ove godine na Wimbledonu igrao zaista dobar tenis. Prije dvije godine sam na travi pobijedio Rogera. Mislim da uvijek igram dobro na takvim terenima. Od prošle godine puno sam napredovao. Ove godine bio sam puno agresivniji. Sad će sve ovisiti o nekoliko malih detalja koje ću također morati unaprijediti. U takvim mečevima ću pobjeđivati, možda ne već iduće godine, ali za nekoliko godina sigurno.

Jesi li bio sretan što si igrao na terenu broj 1?
Da, to je veliki i lijep teren. Divno je biti i na Centralnom terenu i terenu broj 1. Publika je bila spektakularna. Stvarno sam uživao.

Čini se da si bio spreman za Andyijev servis. Kao što sam i rekao puno sam bolje reternirao nego ranije. Puno jače sam vraćao i mislim da sam igrao dobro s osnovne linije. U takvim mečevima zaista odlučuje nekoliko lopti. Dobro sam se osjećao i stvarno sam vjerovao da mogu pobijediti. Stvarno sam se borio da zadnjeg poena. Tako sam se borio u svim mečevima na turniru.

Hoćeš li gledati finale?
Mislim da hoću. Možda nešto i naučim.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara