JEDRENJE: GILMOURU "GOLD CUP" NA BERMUDIMA

Australski jedriličar Peter Gilmour sa japanskom PizzaLa posadom pobjednik je King Edward VII Gold Cupa, natjecanja u matchrace jedrenju održanom na Bermudima. Gold Cup je druga regata u Swedish Match Touru, koji se sastoji od ukupno osam natjecanja, a domaćin jednog od njih ACI Cupa u svibnju 2004. je i naš Split. L

U dramatičnom finalu Gilmour je sa konačnih 3:2 pobijedio Novozelanđanina Chrisa Dicksona, koji je jedrio za američku posadu Oracle BMW, dok je u dvoboju za treće mjesto Danac Jesper Radich je sa 2:1 pobijedio kormilara Team New Zealanda Deana Barkera.

Iznenađenje je tek peto mjesto pobjednika Americas Cupa Novozelanđanina Russella Couttsa i njegove posade iz švicarskog Alinghia.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gilmour je pobjedom na Bermudima preuzeo vodstvo u poretku Swedish Match Toura za 2003/04 godinu sa 40 bodova, Radich je drugi sa 27, dok Šveđanin Magnus Holmberg ima 25 bodova. U prvom natjecanju u Danskoj slavio je Holmberg, a sljedeće natjecanje je 17. studenoga na Nippon Cupu u japanskoj Hayami. Split je domaćin sedme regate od 24. do 29. svibnja.

(Hina) rš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara