Jurčević: Dinamu bliži Realov način igre

Jurčević: Dinamu bliži Realov način igre

NAKON utakmice protiv Zadra u Stanovima, u kojoj je Dinamo svladao domaćine rezultatom 4:3, trener "plavih" kazao je kako je njegovoj momčadi bliži napadački način igre, u kojem je najvažnije dati jedan gol više od protivnika.

U analizama zadarske epizode, koja je osim po razbijenoj glavi Dinamova napadača Ivana Bošnjaka ostala zapamćena i po nepotrebnim greškama obrane zagrebačke momčadi, mnogi su naglašavali neuigranost obrambene trojke Lučić – Mijatović – Milinović.

"Primili smo u Stanovima čudne pogotke, koji su bili čisti plod naših pojedinačnih pogrešaka." – izjavio je Nikola Jurčević za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ponekad su (u Zadru, doduše, nije bilo tako) primljeni pogoci posljedica napadačke igre. Zato moramo biti spremni na to da će takvih nespretnih pogodaka biti još. Naime, ja sam se opredijelio za takav, atraktivan nogomet, samo se tako publika može vratiti na stadion." – izjavio je Jurčević, pa dodao: "Uostalom, to je Dinamo, tko bi nas volio da igramo bunker i pobjeđujemo svaki put s 1:0. Kao i Real. Sad svi govore, Real treba kupiti obrambenog igrača. Treba, ali što bi pričali da Real ne igra tako atraktivno. Eto, meni je bliži taj Realov način."

I dok Dinamov napad iz utakmice u utakmicu izgleda sve bolje i uigranije, isto se ne može reći za obranu, čega je, na Dinamovu sreću, svjesna i spomenuta obrambena trojka.

"Znamo da nije bilo dobro, da u Dinamu moramo igrati bolje. Nisam zadovoljan svojom igrom i alibija za propuste više ne može biti. Ali, siguran sam da ćemo se uigrati i da ćemo uskoro biti mnogo, mnogo sigurniji." – kazao je obrambeni igrač Andre Mijatović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara