Mateša u Sarajevu potpisao memorandum o suradnji regionalnih olimpijskih odbora

PREDSJEDATELJ Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Adnan Terzić primio je u ponedjeljak u Sarajevu predsjednike olimpijskih odbora država nastalih na području bivše Jugoslavije među kojima je bio i predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša.

Predsjednici olimpijskih odbora u Sarajevu borave kako bi sudjelovali u obilježavanju dvadesete obljetnice zimskih olimpijskih igara održanih 1984. godine.

Tom prigodom oni su potpisali Memorandum o razumijevanju i suradnji olimpijskih odbora Slovenije, Hrvatske, BiH, Srbije i Crne Gore te Makedonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tim je dokumentom potvrđena suglasnost za rad na zajedničkom promoviranju temeljnih načela olimpijskog pokreta, promicanju mira i sportske etike i fair-playa, borbi protiv dopinga, razvijanju bilateralnih programa suradnje i olimpijske solidarnosti među nacionalnim komitetima.

U ulozi svjedoka potpisivanju Memoranduma nazočan je bio presjednik Olimpijskog komiteta Europe Mario Pescante.

"Želim vam iskreno čestitati na pokazanoj volji za suradnjom koja može biti primjer drugim institucijama zemalja regiona", izjavio je tim povodom bosanskohercegovački premijer Terzić, istaknuvši kako će ovakva suradnja svima koristiti jer će popraviti ukupnu sliku o ovom dijelu Europe.

Obilježavanje obljetnice sarajevske olimpijade započeto u subotu, u ponedjeljak je nastavljeno u nazočnosti predsjdnika Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOC) Jacquesa Roggea, koji je u otvorio Muzej XIV zimskih olimpijskih smješten u dvorani "Zetra".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara