Novoselac: Ja sam favorit broj jedan

Novoselac: Ja sam favorit broj jedan
JEDAN od trojice kandidata za hrvatskog izbornika, Martin Novoselac, smatra se najozbiljnijim kandidatom za to "vruće" mjesto. S nestrpljenjem čeka sutrašnju konačnu odluku.

Svojim najjačim adutima smatra kvalitetan program, sustav i kontinuitet izborničkog zanimanja.

U intervjuu Sportskim novostima Novoselac se dotakao trenutno najaktualnijih pitanja o sebi, viziji i izborničkom mjestu. Evo što misli o svojim konkurentima: "Obojica su zasigurno vrijedni i sposobni, ali više od toga vam ne želim reći. Cijenim njihovu kvalitetu, no cijenim i svoju vrijednost. Uglavnom, smatram se vrlo ozbiljnim kandidatom, najozbiljnijim čak."

Evo i njegove vizije kako treba voditi hrvatsku reprezentaciju: "Čelnici Saveza moraju izabrati između dvije koncepcije. Prvu bih nazvao koncepcijom programa, sustava i kontinuiteta, a drugu, recimo, koncepcijom šok-terapije koja je kratkog daha. Krajnji cilj selektivnog procesa je produkcija igrača za A reprezentaciju, dok rezultati nisu primarni. Lijepo je kad ih imaš, ali važnije je pripremiti igrače za A reprezentaciju i mislim da je taj posao dobro obavljen."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Logično je pitanje, ukoliko postane izbornik, koga bi htio vidjeti na klupi mlade reprezentacije: "U ovom trenutku bilo bi deplasirano o tome govoriti, bilo što prejudicirati. O tome ćemo kad i ako dođe vrijeme, kvalitetnih kandidata bi se sigurno našlo."

A što u slučaju poraza? "U Savezu sam uposlen kao instruktor-selektor na neodređeno vrijeme. Time sam sve rekao. Već 14 godina sam na raspolaganju HNS-u, i u budućnosti kanim ostati na dispoziciji, ali, i o tome kad i ako dođe vrijeme."

Matko Rak

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara