Oba odbojkaška zlata u Ivankovo

UPOZNAVANJEM Arene i svečanošću u jednoj od najatraktivnijih zdanja u Hrvatskoj, u srijedu navečer završilo je Državno prvenstvo školskih športskih klubova Hrvatske u konkurenciji osnovaca i organizaciji Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Igre je zatvorio dr. sc. Nevio Šetić, državni tajnik za osnovno obrazovanje, a oko 1400 sudionika pozdravila je Mirjana Ferijančić, zamjenica pulskoga gradonačelnika.

Prethodno su završila natjecanja u nogometu, u kojima je OŠ Trilj osvojila prvo mjesto ispred zagrebačkih škola Mate Lovraka i Otona Ivekovića.

U tenisu najbolje su bile djevojčice ?Poja?, kluba OŠ Pojušan iz Splita, ispred ?Mladosti? iz Osijeka i ?Matulja? (OŠ dr. Andrije Mohorovičića). U muškoj konkurenciji najbolji je bio ?Polet? (OŠ Vladimira Nazora) iz Daruvara, srebrna medalja pripala je ?Matku Laginji? iz Zagreba, a bronca ?Mladosti? (OŠ Marije i Line) iz Umaga.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među košarkašicama najbolje su bile članice ?Folka? (OŠ Lovre pl. Matačića) iz Zagreba, ispred ?Ribara? (OŠ braće Ribar) iz Siska i igračica ?Šeste? (Šesta OŠ) iz Varaždina. U muškoj konkurenciji zlato je otišlo u grad košarke Zadar: najbolji je bio ?Jadran? (OŠ Bartula Kašića) ispred ?Zagorke? (OŠ Marije Jurić Zagorke) iz Zagreba i ?Meteora? (OŠ Ivana Kukuljevića) iz Belišća.

U odbojci su dvostruko slavili ?mladostaši? iz Ivankova, pobijedili su i u ženskoj i muškoj konkurenciji. Među djevojčicama druge su bile učenice ?Kneza Trpimira? (OŠ Kneza Trpimira) iz Kaštel Gomilice, a treće članice ?Česmanskih dabrova? (OŠ Čazma). Drugo mjesto među dječacima osvojio je klub ?Šesta? (Šesta osnovna škola) iz Varaždina ispred ?Račića? (OŠ Josipa Račića) iz Zagreba.

Najbolji ženski rukometni klub je ?Ploče? (OŠ Vladimira Nazora) iz Ploča, drugo mjesto osvojio je riječki ?Zamet?, a treće ?Mursella? (OŠ Petrijevci). U konkurenciji dječaka slavio je ?Delfin? (OŠ Ivana Mažuranića) iz Novoga Vinodolskoga, ispred ?Livada? (OŠ Bogoslava Šuleka) iz Slavonskoga Broda i ?Križa? (OŠ Milke Trnine) iz Križa.

Najbolje šahistice ima klub ?Soline? (OŠ Jelsa), do njih su igračice ?Plamena? (OŠ Vladimira Nazora) iz Križevaca, a treće mjesto osvojile su djevojčice iz ?Gorana? (OŠ I.G. Kovačića) iz Vrboskoga. U konkurenciji dječaka naslov je osvojio ?Zrinski? (OŠ Ilok), ispred ?Gorana? (OŠ I.G.Kovačića) iz Vrboskoga i ?Špančeka? (OŠ Ante Kovačića) iz Zagreba.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara