Planiniću, Niceviću i Skelinu novac važniji od hrvatskog dresa

Planiniću, Niceviću i Skelinu novac važniji od hrvatskog dresa
IZBORNIK Neven Spahija je suočen s novim otkazima. Nekim igračima je, nakon riješenih egzistencijalnih briga dobrim ugovorima, ispod časti igrati za reprezentaciju. Uostalom, zašto bi riskirali ozljedu u nekim tamo kvalifikacijskim utakmicama?

Reprezentacija se nakon Kine vratila u Zagreb, a danas je novo okupljanje. U četvrtak se kreće na turnir u Španjolskoj. Uz nas, sudjeluju Španjolska, Novi Zeland i SCG.

U hotelu Laguna se danas neće pojaviti Kasun, Planinić, Nicević i Skelin. Mario Kasun, član njemačkog Opel Skylinersa, na "uzici" je kluba. Nijemci su dvojili je li bolje igrati ljetnu NBA ligu i tako prodati nekoga ili dopustiti igranje za reprezentaciju. Klub je odabrao prvu opciju. Srećom po njega, za Orlando pruža vrlo dobre partije u ljetnoj ligi. U slučaju da potpiše za NBA momčad, klub dobiva odštetu u visini opd 350.000 dolara.

S ostalom trojicom priča je nešto drukčija. Dok Kasun nije toliko kriv, Planinić, Nicević i Skelin odbili su nacionalni dres. Izbornik Spahija za Sportske novosti objašnjava: "S Nicevićem sam se čuo, smatra da bi nakon ljetne lige bio previše izrauban. S njim ću obaviti još jedan razgovor. Za Planinića i Skelina više će moći kazati tajnik Drakšić koji će razgovarati s njima, ali definitivno su otkazali reprezentaciju. Prkačin, Perinčić i Stojić su ozlijeđeni i ne mogu sudjelovati na pripremama."

Dodajmo još da je Matej Mamić prijavio ozlijedu. U ovog borbenog i poštenog igrača ne sumnjamo. On će se priključiti na Bjelolasici, nakon turnira u Španjolskoj. Spomenimo informaciju da mu je propao transfer u Real Madrid. Španjolci dozvoljavaju samo dva igrača izvan EU, pa se za Mamića često ne bi našlo mjesta. Ostaje opcija odlaska u Grčku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čemu toliki otkazi? Najbolje će reći sam Spahija: "U tri godine koliko sam na izborničkoj funkciji saznao sam mnogo toga. Shvatio sam da je mnogima novac prva stvar, sve ostalo je periferno. Nema više nacionalnog naboja, nema više interesa. Novac je osnova. Stoga većina igrača koji imaju dobre ugovore ne vide interes da kroz reprezentaciju dođu do još boljih. Kako imaju riješenu egzistenciju, u vrijeme reprezentativnih priprema žele se odmarati i biti spremni za sezonu u klubu koji ih plaća."

Spahija je sve objasnio. Za kraj, evo popisa igrača na koje izbornik računa da će se danas pojaviti: Popović, Ivan Tomas, Novosel, Ukić, Baždarić, Rančić, Oršulić, Marko Tomas, Vujčić, Bagarić, Žuža, Špralja. Naknadno će se prilključiti Žižić.

M.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara