Portugalska vlada o sigurnosti na EURO 2004.

PORTUGALSKA je vlada na sjednici održanoj u srijedu razmotrila i prihvatila predloženi sustav sigurnosnih mjera koje će biti primijenjene u vrijeme održavanja Europskog nogometnog prvenstva, kojemu je Portugal domaćin krajem proljeća ove godine.

Očekuje se da će za trotjednog Eura 2004. u Portugal doputovati više od 500.000 navijača iz inozemstva i da je za njihovo kontroliranje potrebno najmanje 60.000 policajaca i redara.

U sustavu sigurnosnih mjera predviđeno je i trenutačno protjerivanje izgrednika iz Portugala te elektronsko praćenje ponašanja navijača na stadionima i oko njih.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarski kabinet razmotrio je i mjere koje će biti poduzete protiv falsifikatora ulaznica, zatim protiv navijača koji bacaju predmete na igrališta i pokušavaju unijeti alkoholna pića na stadione, kao i protiv onih koji se incidentno ponašaju u javnim prometnim sredstvima na putu do stadiona i u odlasku s njih te uništavaju dotična prometala.

Nakon što je vlada usvojila plan sigurnosnih mjera on će za koji dan biti dostavljen i portugalskom Parlamentu kako bi dobio zakonsku snagu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara