Predsjednik Mesić odlikovao Carlosa Moyu

Predsjednik Mesić odlikovao Carlosa Moyu
PREDSJEDNIK Republike Hrvatske Stjepan Mesić odlikovao je danas redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara španjolskog tenisača Carlosa Moyu za izniman doprinos i postignute rezultate u sportu sudjelujući na teniskom turniru u Umagu i promicanje međunarodnog ugleda Republike Hrvatske.

Uručujući visoko državno odličje predsjednik Mesić je naglasio da je Carlos Moya dolazio u Umag i u godinama kada su se mnogi zbog ratnih opasnosti bojali dolaziti u našu zemlju čime je dokazao da je istinski prijatelj sporta Umaga i Hrvatske.

Carlos Moya je četverostruki pobjednik umaškog ATP turnira "Croatia Open". Pobjedom u prvom kolu ovogodišnjeg izdanja jedinog hrvatskog ATP turnira protiv našeg Roka Karanušića, Moya je upisao rekordnu 16. uzastopnu pobjedu u Umagu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Moya trenutačno zauzima četvrto mjesto na ATP Race ljestvici iza wimbledonskog pobjednika Švicarca Rogera Federera, Argentinca Guillerma Corie, te Amerikanca Andya Roddicka.

U karijeri je osvojio 17 ATP turnira, među kojima i Roland Garros (1998). Ove godine je slavio u Rimu, Acapulcu, te Chennaiu.

Zahvaljujući na odličju Moya je istaknuo da je do sada deset puta dolazio u Hrvatsku i izrazio nadu da još deset godina igra u Umagu te naglasio da će ponosno nositi najviše državno sportsko odličje Republike Hrvatske.

Dodjeli odličja bili su nazočni veleposlanik Kraljevine Španjolske u RH Alvaro Sebastian de Enrice y Gomez Acebo, direktor ATP toura Mark Miles i direktor turnira u Umagu Slavko Rasberger.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara