Pula: Sve spremno za početak Europskog prvenstva

JOŠ dva dana preostalo je do početka 35. europskog boksačkog prvenstva a Pula u pravom boksačkom ozračju s novim rekonstruiranim Domom sportova očekuje najbolje europske boksače.

Sudeći prema imenima koji će nastupiti na predstojećem natjecanju, koje će se od 19. veljače do 1. ožujka održati u Puli, ova bi boksačka smotra trebala nadmašiti sve dosadašnje. Naravno, posebnu "težinu" ovom prvenstvu daje činjenica što će se na njemu dijeliti i olimpijske "vize".

"Laganih protivnika na ovom prvenstvu definitivno neće biti. Pripreme smo odradili sukladno očekivanjima te kada se sve uzme u obzir mogu biti više nego zadovoljan učinkom boksača", kazao je izbornik hrvatske boksačke reprezentacije Pero Tadić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Govoreći o očekivanjima na ovom prvenstvu on je ustvrdio kako ipak najviše očekuje od Filipa Palića u kategoriji do 60 kilograma, zatim od Jetiša Bajramija u kategoriji do 57 kilograma te od Borne Katalinića odnosno Marija Šivolije.

"Nažalost puno će ovisiti o samome ždrijebu. Važno je do borbe za medalju izbjeći Ruse, Ukrajince i Turčine. Upravo iz tog razloga smatram da će publika u dvorani biti jedan od važnijih čimbenika jer njena potpora će puno značiti našim boksačima," zaključio je Pero Tadić.

Same pripreme za početak europskog prvenstva u samoj su završnici a poznat je i protokolarni ceremonijal svečanog otvaranja prvenstva koji je na programu u četvrtak u 17 sati. U sklopu svečanosti otvaranja nazočnima će se obratiti pulski gradonačelnik Luciano Delbianco, predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Mladen Kruljac, predsjednik Europske amaterske boksačke asocijacije Emil Zečev, glavni tajnik Svjetske amaterske boksačke asocijacije Caner Doganeli dok će europsko prvenstvo svečano otvoriti hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.

Boje Hrvatske na ovom prvenstvu branit će: Reanto Stojanović (do 48 kg), Mirsad Ahmeti (do 51 kg), Avdi Orhan (do 54 kg), Jetiš Bajrami 8do 57 kg), Fili Palić (do 60 kg), Borna Katalinić (do 64 kg), Pero Veočić (do 69 kg), Mirzet BVarjaktarević (do 75 kg), Mario Šivolija (do 81 kg), Vedran Đipalo (do 91 kg) te Ivica Baćurin (iznad 91 kg).
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara