Riječki ultramaratonac Stipe Leko trči i u Kanadi

DOGRADONAČELNIK Zagreba Milan Bandić primio je 53-godišnjeg riječkog ultramaratonca Stipu Leku Čipu i čestitao mu na dosad u nas nezabilježenom pothvatu neprekidnom 24satnom trčanju.

Trčeći po županijskim cestama od Slavonsko Broda do Zagreba Leko je nanizao između 220 i 223 kilometra, odnosno prevalio udaljenost veću od 5 kompletnih maratona.

Na primanju na kojem su bili nazočni i brojni dužnosnici zagrebačkog i hrvatskog sporta presretni i ponosni Stipe Leko je ispričao i zanimljivu priču o izazovima, patnjama, ali i velikim zadovoljstvima trkača na više od 200 kilometara. "Želio sam svima, a osobito mladima dokazati što mogu postići stalnim vježbanjem, odricanjem, ustrajnošću i izdržljivošću. Za ovaj pothvat pripremao sam se 10 godina. Ovo je pobjeda tijela i duha, pobjeda višegodišnje posvećenosti naoko nedostižnom cilju, pobjeda vjerovanja u sebe. Hvala svima koji su me podržavali i pomogli da ostvarim ovaj uspjeh".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dogradonačelnik Bandić je naglasio da Lekin pothvat zaslužuje divljenje i priznanje i da je on poticaj mladima da se i sami bave sportom. Organizatori utrke su se posebno zahvalili Brodsko-posavskoj županiji, Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta na čelu s ministrom Primorcem, Ministarstvu unutarnjih poslova i Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka, kao i zamjeniku pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje i sport Josipu Čorku i tajniku Hrvatskog atletskog saveza Milanu Oreškoviću.

Stipe Leko je na kraju najavio novi izazov. Sličan pothvat bi želio izvesti i u Kanadi u spomen na legendarnog trkača Terrya Foxa.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara