ŠAH: DESETI NASLOV MILUTINA ŠAKIĆA

Zagrebački majstorski kandidat, profesor Milutin Šakić po deseti je puta osvojio naslov državnog prvaka u kategoriji slijepih i slabovidnih šahista.

U posljednjem, 9. kolu natjecanja u Premanturi Šakič je kao crni svladao Splićanina Marina Amižića i za prsa pobijedio ispred Krešimira Kačića-Karlina i prošlogodišnjeg prvaka Vlatka Marendića. Sva trojica su osvojila po 8 bodova, a Šakiću je pripao naslov prvaka Hrvatske zbog nešto boljeg dopunskog kriterija - srednjeg Bucholtza. Kačić-Karlin je drugi nakon pobjede nad Ivom Robićem, a Marendić je treći. Zanimljivo je da su sva trojica imala isti učinak - po 7 pobjeda uz dva remija, a o pobjedniku prvenstva odlučivala je posljednja partija između Ive Didovića i Marijana Smokrovića. Didović je izgubio bolju završnicu, pa je iz ruku Kačića-Karlina u posljednji trenutak izmigoljio naslov prvaka pripao Šakiću. O nadmoći pobjedničke trojke uvjerljivo svjedoči podatak da su četvrtoplasiranog Ivu Rajića ostavili čak za 3 boda. Reprezentativac Stjepan Janković je bio slabiji nego obično, Ivan Rajić i Ivo Robić solidni, a mnogo više se očekivalo od Stipe Žaje i Ive Didovića.

Rezultati 9. kola:

Kačić-Robić 1:0, Amižić-Šakić 0:1, Travančić-Marendić 0:1, Rajić-Janković remi, Muškardin-Žaja 1:0, Smokrović-Didović 1:0, Švić-Mihoković 0:1, Bakula-Vujčić 1:0, Đurić-Raukar remi, Miočić-Svjetličić 1:0, Vidulić-Ćosić 0:1. Ivan Jurjević je bio slobodan.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konačan poredak:

1.-3. Šakić, Kačić-Karlin i Marendić po 8 bodova, 4.-7. Rajić, Robić, Janković i Muškardin 5, 8.-13. Amižić, Mihoković, Ćosić, Miočić, Bakula i Smokrović 4,5 , 14.-18. Žaja, Raukar, Didović, Jurjević i Travančić 4, 19.-21. Vujčić, Đurić i Švić 3,5 , 22. Svjetličić 3, 23. Vidulić 2,5 , 24. Škunca 1 bod.

(Hina) xvkov yad

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara