ŠAH: "DVICE" BAREJEVA, ANANDA I IVANČUKA

U trećem kolu tradicionalnog, 13. po redu "Amber turnira", na kojem se 12 poznatih svjetskih velemajstora bori ubrzanim tempom u klasičnom šahu i igri "na slijepo" tri igrača su postigla dvostruke pobjede. L

Ruski velemajstor Jevgenij Barejev s 2:0 pobijedio je Nizozemca Loeka Van Welyja, istim omjerom je i Indijac Viswanathan Anand tukao Španjolca Francisca Vallejo Ponsa, kao i Ukrajinac Vasilij Ivančuk Izraelca Borisa Gelfanda. Nesretni Gelfand napravio je neslavan rekord na ovoj atraktivnoj priredbi sa šest uzastopnih "nula".

Vodeći Vladimir Kramnik je dvaput mirno remizirao s Mađarom Peterom Lekom, a 1:1 odigrao je i Aleksandar Morozevič s Aleksejom Širovom. Morozevič je slavio u igri na slijepo, ali mu je Širov uzvratio istom mjerom u igri klasičnim načinom. Veliki korak prema vrhu ljestvice napravio je Rus Peter Svidler pobjedom od 1,5:0,5 nad Bugarinom Veselinom Topalovom.

Rezultati 3. kola (prvi rezultat u zagradi je u igri na slijepo): Svidler ? Topalov 1,5:0,5 (1-0, remi), Morozevič ? Širov 1:1 (1-0, 0-1), Kramnik ? Leko 1:1 (remi, remi), Anand - Vallejo Pons 2:0 (1-0, 1-0), Ivančuk ? Gelfand 2:0 (1-0, 1-0), Van Wely ? Barejev 0:2 (0-1, 0-1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Poredak u igri na slijepo: Svidler 2,5 boda, Leko, Morozevič, Kramnik i Barejev po 2, Topalov, Anand, Širov i Ivančuk po 1,5, Van Wely 1, Vallejo Pons 0,5 i Gelfand 0.

Poredak u "klasičnom" šahu: Barejev, Kramnik i Anand po 2,5 boda, Leko i Širov po 2, Svidler, Morozevič i Van Wely po 1,5, Topalov i Ivančuk po 1, Vallejo Pons i Gelfand 0.

Ukupni poredak poslije 3. kola: Barejev i Kramnik po 4,5 boda, Leko, Svidler i Anand po 4, Morozevič i Širov po 3,5, Topalov, Van Wely i Ivančuk po 2,5, Vallejo Pons 0,5 i Gelfand 0.

(Hina) xvkov yzm

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara