ŠAH: MARA JELICA NA KRILIMA SREĆE

U hotelu "Dražica" počeo je vrlo jaki velemajstorski turnir šahistica na kojem sudjeluje 10 igračica iz Mađarske, Njemačke, Slovačke, Slovenije i Hrvatske. Turnir je visoke 9. kategorije i na njemu se mogu osvajati i najviše šahovske titule. Norma za naslov velemajstorice iznosi 6,5 bodova iz 9 partija i bit će veliki izazov našoj olimpijki Mari Jelici.

U prvom kolu Jelica je protiv Slovenke Vesne Rožić igrala slabo, došla je u potpuno izgubljenu poziciju, ali je nakon niza neshvatljivih grešaka svoje suparnice ipak zabilježila pobjedu. Slovačka velemajstorica Eva Repkova je nakon originalne igre slomila otpor naše Rajne Šargač, a Mađarica Monika Grabicz lako je nadigrala neiskusnu Slovenku Anu Srebrnič. Njemica Jessica Nill i slovačka velemajstorica Regina Pokorna remizirale su nakon kratkotrajnog ispitivanja snaga, a naše igračice Snježana Bažaj-Bočkai i Borka Frančišković podijelile su bod nakon vrlo borbene, zanimljive i sadržajne igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Rezultati 1. kola: Grabicz-Srebrnič 1:0, Nill-Pokorna remi, Rožić-Jelica 0:1, Bažaj Bočkai-Frančišković remi i Repkova-Šargač 1:0.

(Hina) xvkov yzm

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara