Tko su Dinamova afrička pojačanja?

Tko su Dinamova afrička pojačanja?

DINAMO bi za sljedeću sezonu mogao biti pojačan sa tri, zasad neafirmirana, afrička igrača. Sva tri nogometaša pripremati će se na Rogli s "modrima" za novu sezonu.

Mathias Chago 22-godišnji je vezni igrač porijeklom iz Kameruna, a u Dinamo je došao iz osječkog Metalca. On je jedini od trojke koji je potpisao ugovor s Dinamom, ostala dvojica još su na probi. Do sada je Chago igrao za jedan nogometni klub iz Ugande, a odigrao je i niz utakmica za U-21 reprezentaciju Kameruna.

Bernard Mwalala je 20-godišnjak iz Kenije, a o svom transferu u APR, odnosno u Rayon Sport, koji se procjenjivao na 10,000 dolara i plaću od 500 dolara, nedavno je izjavio: "Navijači iz Kampale su vrlo skloni igračima i za njih sam zvijezda, ali moram ići dalje jer od nogometa živim." Mwalala je trebao obnoviti svoj ugovor s Jogoosom, a bio je najbolji strijelac CECEFA lige sa šest postignutih pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

27-godišnji Charles Gbeke rođen je u Obali Bjelokosti, a odrastao je u Kanadi i mogao bi igrati za kanadsku nacionalnu vrstu. Do sada je igrao za nogometni klub Herfrlge iz Danske.

Petogodišnji je ugovor s maksimirskim klubom ujedno potpisao juniorski vratar Filip Lončarić, a njegova majka se, kako piše Vjesnik, obratila direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću riječima: "Nisam stigla pročitati što piše u tom ugovoru. Ne bude li sve u redu, "udavit" ću vas. Prvo vas, pa Mamića!"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara