Torcida traži ostavku Uprave, sportskog direktora i trenera

KLUB navijača Hajduka uputio je javnosti priopćenje u kojemu, nezadovoljni jučerašnjim odlukama Upravnog odbora Hajduka, traže ostavke predsjednika Uprave Branka Grgića, sportskog direktora Igora Štimca i cjelokupne Uprave kluba, jer ih smatraju odgovornima i krivcima za neuspjeh i jedno od najtežih stanja u povijesti Hajduka.

Torcida također traži reorganizaciju kluba u svim segmentima rada, ali, stoji u pripoćenju, "ne želimo amatere niti volontere, niti zaposlenike i statiste koji u klubu ne rade ništa. Volonteri su potrebni amaterskim klubovima, a mi želimo velikog Hajduka u kojem će odgovorni profesionalci zaraditi svoje plaće!"

Usto apeliraju na donošenje Zakona o sportu i uvođenje reda u HNS-u u najkraćem mogućem roku za spas nogometa u Hrvatskoj koji, kako se navodi, tone iz godine u godinu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju se podsjeća kako navijačku skupinu Torcida predstavlja Klub navijača Hajduka, a ne povici s ulice, godinama stari grafiti i sl., te se izražava "zgražanje nad manipulacijama i podmetanjima na račun Torcide."

Priopćenje Kluba navijača Hajduka završava pozivom svim navijačima da se u što većem broju okupe u Čakovcu 8. i na Poljudu 14. kolovoza kako bi igračima dali potporu jer "naš stav o igračima najjasniji je na nogometnim utakmicama gdje potporu dobivaju najbolji, a vrlo dobro znamo tko su oni!"

Upravni odbor Nogometnog kluba Hajduk jučer je, dan nakon prosvjeda 200-injak navijača na stadionu koji su tražili njegovu ostavku, održao sastanak na kojemu je zaključeno da se, s obzirom na ispadanje iz europskih natjecanja, što je bio glavni cilj u ovoj sezoni, treneru Ivanu Kataliniću i sportskom direktoru Igoru Štimcu da prilika da revizijom igračkog kadra dugoročno stvore perspektivnu močad kojoj će temelj činiti igrači iz omladinskog pogona i oni s dugoročnim ugovorima. "Svi koji ne žele nositi dres Hajduka i boriti se onako kako se od njih očekuje, te nemaju dugoročne ugovore, bit će slobodni", kazao je nakon sastanka predsjednik Uprave Branko Grgić, poručivši navijačima da ne podržava njihov način iskazivanja razočaranja Hajdukovim rezultatima.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara