Tužba protiv Pajoviča zbog nanošenja teške tjelesne ozljede

Tužba protiv Pajoviča zbog nanošenja teške tjelesne ozljede

ZBOG divljačkog starta slovenskog rukometaša Aleše Pajoviča na najboljem hrvatskom reprezentativcu Peri Metličiću, zbog kojeg je Metličić završio sa 23 šava na oku, Hrvatski rukometni savez podići će tužbu, piše Jutarnji list.

HRS će tužbu protiv Pajoviča za nanošenje teških tjelesnih ozljeda podignuti u ime Pere Metličića, a prema pisanju Jutarnjeg lista već su angažirani i odvjetnici koji će braniti Metličićeve interese pred sudom.

Hrvatski rukometni savez jedinstven je u ocjeni da je start Pajoviča na Metličića u 5. minuti polufinalnog susreta Slovenija i Hrvatske posve namjeran.


Izvor fotografije: Jutarnji list

Kako tvrde u HRS-u, slovenski branič Pajovič ispruženom je rukom sa ispruženim prstima startao prema glavi našeg desnog vanjskog napadača Petra Metličića, pri čemu ga je ubo prstom u oko. Neposredno prije tog starta lopta je od Metličićeve glave bila udaljena min. 30 cm.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za tako nešto, poput nanošenja teških tjelesnih ozljeda, postoje sankcije. Kada smo gledali ponovljenu snimku, još jednom smo se uvjerili da je prst u oku našem igraču bio namjeran. Jer u rukometu takav start ne postoji." - ustvrdio je na konferenciji za novinare predsjednik HRS-a Željko Kavran.

"Metličić ima 23 šava na oku, a da nije bilo vrhunske klinike i najmodernijih instrumenata, pitanje je bi li danas vidio. Također, zar se za takav start može dobiti samo žuti karton?" - zapitao se Kavran.

U HRS-u su mišljenja kako su brojni grubi prekršaji na našim najboljim igračima, Ivanu Baliću i Mirzi Džombi, bili za crveni karton, zbog čega će iz HRS-a krovnoj europskoj rukometnoj organizaciji poslati protestno pismo.

U tekstu Jutarnjeg lista navodi se kako to Slovencima nije bila prva utakmica u kojoj su igrali izuzetno grubo, pa se spominje i kako je nekoliko kola ranije slovenski rukometaš Lubej za vrijeme utakmice uhvatio reprezentativca Srbije i Crne Gore Nikolića za spolni organ.

Odluku HRS-a o podizanje tužbe protiv Pajoviča komentirao je i predsjednik slovenskog rukometnog saveza, Zoran Jankovič.

"To je stvarno čudna i glupa odluka, nećemo se obazirati na to, svaki komentar je suvišan." - izjavio je Jankovič.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara