U prometnoj nesreći poginuo Dean Štimac

Piše:
nedjelja, 25.1.2004. 15:22
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

U RANIM jutarnjim satima, u nedjelju 25. siječnja, u prometnoj nesreći u Rijeci tragično je u 38. godini preminuo asistent na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu Dean Štimac.

Mr. sc. Dean Štimac rođen je 13. 7. 1966. u Zagrebu gdje je završio srednju školu te na Filozofskom fakultetu upisao i 1994. završio studij psihologije. U istoj ustanovi upisao je i 2000. završio postdiplomski studij znanstvenog usavršavanja iz psihologije obranivši magistarski rad pod naslovom Utvrđivanje međuodnosa motivacijskih koncepata i njihovog odnosa prema ličnosti: stabilnost u vremenu.

U profesionalnoj karijeri mr. sc. Deana Štimca dominiraju istraživačke, praktične i edukacijske aktivnosti povezane s psihologijom sporta. Od 1996. radi prvo kao vanjski suradnik, a zatim kao asistent Kineziološkog fakulteta u Zagrebu na predmetu Kineziološka psihologija. Na Veleučilišnoj Višoj trenerskoj školi, tečajevima za trenere i u sklopu Nogometne akademije Hrvatskog nogometnog saveza održao je brojna predavanja s temama iz psihologije sporta. Predavao je izborni predmet Psihologija sporta na Hrvatskim studijima.

Od 1996. godine bio je istraživač na znanstvenim projektima Ministarstva znanosti i tehnologije. Objavio je veći broj znanstvenih i stručnih radova te s priopćenjima nastupio na više domaćih i međunarodnih znanstvenih i stručnih skupova.

Među hrvatskim psiholozima on je osoba s najbogatijom i najuspješnijom praksom u području psihološke pripreme sportaša. U njegovim programima do danas je sudjelovalo oko 200 sportaša, najvećim dijelom državnih reprezentativaca različitih kategorija i iz različitih sportova, između ostalih i s Tamarom Boroš, Natašom Vezmar i Goranom Kožuljom.

Iznenadna smrt zatekla ga je na dužnostima pročelnika Sekcije za psihologiju sporta Hrvatskog psihološkog društva, člana Upravnog odbora Hrvatskog psihološkog društva i člana Nadzornog odbora Hrvatske psihološke komore.

Aktivno je sudjelovao u Domovinskom ratu.

Datum sahrane bit će obznanjen naknadno.
Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.


Vezano
Vijesti  |  Tagovi
  • Nema vezanih vijesti
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije