Veslači odlaze u Atenu po odličja

Veslači odlaze u Atenu po odličja
HRVATSKI veslači, unatoč tome što im nismo uspjeli stvoriti najbolje uvjete za pripremu kakve imaju gotovo svi njihovi protivnici, idu u Atenu po svoje najbolje rezultate, a to znači da će se braća Skelin boriti za medalju, a četverac bi u idealnim uvjetima mogao čak i do finala, rekao je danas na posljednjoj konferenciji za tisak uoči odlaska u Atenu predsjednik Hrvatskog veslačkog saveza (HVS) Zdravko Jurčec.

Naši najbolji veslači braća Siniša i Nikša Skelin ne kriju da im je cilj u Ateni osvojiti odličje. "Bude li sve u redu kao do sada i bez obzira u kakvim vremenskim uvjetima veslali u Ateni, mislim da je osvajaje medalja realnost", rekao je Siniša Skelin.
Izbornik naše veslačke reprezentacije i trener dvojca bez kormilara Igor Čulin uvjeren je da ni medijski ni bilo koji drugi pritisak neće omesti braću Skelin u ostarenju cilja, jer "uvjeravam vas da ako neće moći izdržati medijski pritisak, da će teško izdržati pritisak utrke u kojoj treba izboriti nastup u finale i finalnu utrku", zaključio je Čulin napominjući da pripremaju dva čamca za mirne i valovite uvjete na stazi i da je Skelinima svejedno kakvi će uvjeti vladati u Ateni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Za razliku od braće Skelin, naš najiskusniji veslač i član posade četverca bez kormilara Igor Boraska priželjkuje što lošije uvjete na stazi. "Za nas je uspjeh i doći u Atenu, a našem četvercu, koji je tehnički jak, bolje bi odgovarala valovita staza", zaključio je Boraska sa čime su se složili i Marko Dragičević, Petar Milin i Damir Vučičić.

Trener našeg četverca Nikola Bralić kaže da su naši veslači na Peruči imali gotovo idealne uvjete za pripremu za nastup u Ateni, gdje je po njegovom mišljenju regatna staza nedan od najlošije pogođenih sportskih objekata na Olimpijskim igrama. "Na Peruči smo se pripremali u uvjetima koji su bili na rubu regularnosti, a takvi nas po najavama očekuju i u Ateni", rekao je Bralić napominjući da organizatori zbog vjetra planiraju veslačka natjecanja održati rano ujutro ili kasno na večer, a moglo bi se dogoditi i da samo jedna utrka odluči o finalistima i zato će svi veslati bez kalkulacija, smatra Bralić.

Po mišljenju veslačkih eksperata najveći favoriti za osvajanje odličja u dvojcu bit će uz braću Skelin posade Australije, Južne Afrike, Italije i Velike Britanije, ali mnogi smatraju da ni posade SAD, Kanade i Srbije i Crne Gore nisu bez izgleda za plasman među šest najboljih jer razlike među njima nisu veće od dvije do tri sekunde.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara