Zadru 50.000 kuna kazne

Zadru 50.000 kuna kazne

NOGOMETNI klub Zadar kažnjen je s 50.000 kuna zbog loše organizacije utakmice na kojoj je Dinamov igrač Ivan Bošnjak pogođen s "nepoznatim predmetom" u glavu.

Prekršaj, zbog toga što nitko nije teže stradao, spada u kategoriju onih koji se kažnjavaju novčanim kazni u rasponu od 5 do 100.000 kuna, ali ne i suspenzijom.

Disciplinski sudac Prve HNL Krešimir Vlajčević komentirao je za Jutarnji list kako je "olakotna okolnost po Zadar bila što je klub učinio sve po propisima što se tiče sigurnosti utakmice".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Radi se o fizičkom napadu na igrača, za koji objektivnu odgovornost snosi klub. Nije bitno koja vrsta predmeta je bačena. Olakotna okolnost bila je što je NK Zadar doista napravio sve po propisima što se sigurnosti utakmice tiče, tako da nije bila moguća maksimalna kazna, a pri određivanju kazne uzeo sam u obzir i stav Udruge prvoligaša i HNS-a da se postrože kazne za sve incidente i nasilje na stadionima, kako bi se preventivno djelovalo i kako klubovi organizaciji utakmica ne bi pristupali olako" - prenosi Jutarnji izjavu Vlajčevića.

Prema tome, da Vlajčević nije uzeo u obzir stav da se postrože kazne, Zadar bi vjerojatno dobio par tisuća kuna kazne? Vrlo zanimljivo, pogotovo ako se nogometni dužnosnici busaju u prsa izjavama o suzbijanju nereda na stadionima.

Lako je sada reći "pa Bošnjaku nije bilo ništa, još je i zabio gol u idućem napadu". Što bi bilo da je predmet pogodio Bošnjaka u oko?

Čini se da se zaista čeka da netko pogine pa da se poduzmu drastičniji koraci?

A.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara