Zagrepčani ponijeli kući VIP Tour Sony Ericsson kup

Zagrepčani ponijeli kući VIP Tour Sony Ericsson kup

POSLJEDNJI dan VIP Tour Sony Ericsson Kupa 2004. otvorili su odbojkaši svojim četvrtfinalnim borbama.

Kvalitetna odbojka na pijesku i mnoštvo atraktivnih poteza doslovce su prikovali za stolice prepuno gledalište ispred Beach Cluba Kalypso.
Do polufinalne borbe prvi su stigli Radovčić i Ivković, koji su bili bolji od braće Nojić.

Vrlo brzo su saznali svoje protivnike, jer su Križanović i Maniero bez ikakvih problema svladali prilično indisponirane Žaju i Petrinu.

Prvi favoriti turnira Trimčevski i Perić nisu niti morali izlaziti na teren, jer se njihovi protivnici Božić i Rošić nisu pojavili.

Posljednje mjesto u poluftinalu, uvjerljivim nastupom, popunili su Jogunica i Bolić.
Vremena za predah gotovo da i nije bilo, tako da su prvi polufinalisti ubrzo morali u borbu za finale. Nakon dva vrlo izjednačena seta i velike borbe Ivan Radovčić i Toni Ivković izašli su kao pobjednici protiv Pere Križanovića i Emilija Maniera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U drugom dvoboju viđena je prava drama u kojoj se do zadnjeg trenutka nije znalo tko će se u završnom dvoboju pridružiti iskusnom splitskom paru. Nakon tri iscrpljujuća seta Grga Trimčevski i Krešimir Perić uspjeli su spriječiti iznenađenje pobjedom nad inspiriranim i iznimno motiviranim Jurajem Jogunicom i Šimom Bolićem. 

Nakon dana pauze, na red su došli i ženski parovi. Susret za 3. mjesto više je nalikovao finalu, jer su oba para s velikom željom i borbenošću ušla u meč. Ivana Gagulić i Renata Jakovac, u krajnje izjednačenoj borbi, nisu se predavale do kraja, no ipak je želja Gordane Gredelj i Tamare Rojnić-Kuzman bila jača.

U finalu su glavne favoritkinje, Marijana Ribičić i Tanja Nikolić, opravdale svoj status i lako došle do naslova pobjednica VIP Tour Sony Ericsson Kupa 2004.

U meču koji je odlučio o 3. mjestu u muškoj konkurenciji Križanović i Maniero su tijesno svladali  Jogunicu i Bolića.
Finalni je susret otvoren minutom šutnje za tragično preminulog Sinišu Viculina, jednog od najboljih hrvatskih odbojkaša na pijesku i prošlogodišnjeg osvajača Kupa Hrvatske.

Nakon odavanja počasti uslijedila je žestoka borba između dugogodišnjih rivala Grge Trimčevskog i Krešimira Perića iz Zagreba te Ivana Radovčića i Tonija Ivkovića iz Splita. Nakon neizvjesne i zanimljive borbe, i tri šokantna seta Trimčevski i Perić su došli i do trećeg naslova na ovogodišnjem VIP Touru. Ovom su pobjedom zadržali stopostotan učinak te puni samopuzdanja očekuju Masters (završni turnir) u Splitu, koji je na rasporedu početkom kolovoza.

Uz odlične mečeve velika pohvala ide i publici koja je, uz kvalitetnu glazbenu i gastronomsku podršku Beach Cluba Kalypso, tijekom završnih susreta stvarala "paklenu" atmosferu i fantastično navijanje na tribinama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara