44. Festival kazališnog amaterizma u Karlovcu i na Visu

Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, gradovi Vis i Karlovac domaćini su 44. Festivala hrvatskih kazališnih amatera koji će se održati u Karlovcu 21. i 22. svibnja u gradskom kazalištu Zorin domu, a na Visu od 26. do 29 svibnja, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinstvo u Karlovcu.

U Karlovcu će se odigrati sedam kazališnih predstava iz Samobora, Bjelovara, Zeline, Čakovca i Zagreba, a na Visu 13 predstava iz Karlovca, Svetog Križa Začretja, Visa, Vinkovaca, Knina, Kastva, Buševca, Zeline, Zagreba, Preloga, Velikih i Malih Zdenaca i Krasice.

Direktor Zorin doma Zvonimir Ilijić rekao je da je izbornik Darko Tralić imao težak posao jer je prijavljeno 115 predstava iz 12 županija, a za prikazivanje ih je odobreno 20, međutim samo 14 u službenoj konkurenciji, dok je ostalima iskazan poticaj za daljnji rad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ulaznica za jednu predstavu u Karlovcu stoji deset kuna, a za cijeli dan 20 kuna, pa se u Zorin domu nadaju punom gledalištu.

Marina Grčić, pročelnica Odjela za društvene djelatnosti grada Karlovca, istaknula je jedinstvenu priliku da karlovačka publika vidi te predstave i upozna se s dosezima kazališnog amaterizma u drugim hrvatskim sredinama te je pozvala Karlovčane da 44. Festival podrže svojim dolaskom.

(Hina) xvhor yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara