Adlešić: Alimentacijski fond počinje funkcionirati na jesen

POTPREDSJEDNICA HSLS-a Đurđa Adlešić danas je najavila da će na jesen početi funkcionirati Državni fond za uzdržavanje iz kojega bi se novčano pomagali samohrani roditelji, najčešće majke, čiji bivši partneri ne plaćaju alimentaciju za svoju djecu.

Pozdravljajući odluku Vlade kojom je u proračunu za ovu godinu osigurano 20 milijuna kuna za funkcioniranje fonda, Adlešić je na konferenciji za novinare kazala kako Vlada tim činom pokazuje da vodi brigu ne samo o obiteljima s dvoje ili više djece nego i o samohranim roditeljima.

Najavila je da bi Sabor o osnivanju Alimentacijskog fonda trebao raspravljati na ovoj ili na početku iduće sjednice, a fond bi trebao biti osnovan na ljeto i profunkcionirati na jesen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Izvijestila je da se s ministricom branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti Jadrankom Kosor dogovorila da će se idući tjedan organizirati sastanak s udrugama žena okupljenih u Žensku mrežu, kako bi zakon o osnivanju fonda bio što kvalitetniji.

Najavila je da će na sastanak pozvati i predstavnike SDP-a koji su izradili svoj prijedlog osnivanja Alimentacijskog fonda.

Adlešić je apelirala da se iznađu i drugi modeli zaštite i pomoći samohranim roditeljima, primjerice manje cijene i produljeni boravak njihove djece u jaslicama i vrtićima.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara