AKO TREBA MOUBARAK BI ODRŽAO ARAPSKI SUMMIT "I NA MJESECU"

Egipatski predsjednik Hosni Moubarak je izjavio u nedjelju da bi se, ako treba, složio da se arapski summit održi i na mjesecu. L

Moubarak je to izjavio nakon razgovora sa sirijskim predsjednikom Basharom al-Assadom o potrebi što bržeg održavanja arapskog summita. Summit se trebao održati 29. i 30. ožujka u Tunisu, ali je uoči samog početka odgođen zbog nesuglasica sudionika oko nužnih reformi u pravcu demokratizacije arapskog svijeta.

Egipatski predsjednik je naglasio da se puno arapskih čelnika slaže u vezi potrebe održavanja summita i da bi se ta konferencija mogla održati u svibnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Moubarak, čije je izjave prenijela egipatska televizija, izjavio je da odluku o mjestu održavanja summita trebaju donijeti arapski čelnici i naglasio da se on slaže da se summit održi u Egiptu, Jemenu, Tunisu ili bilo kojoj arapskoj zemlji pa čak i na mjesecu.

On drži da Tunis treba stupiti u kontakt s arapskim zemaljama da vidi hoće li se summit održati na njegovom teritoriju ili mjestu o kojem će odlučiti većina.

(Hina) xtm ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara