Al Qaidino pismo španjolskim novinama čini se autentično

ŠPANJOLSKI istražitelji u ponedjeljak autentičnim ocjenjuju pismo što ga je al Qaida poslala listu ABC, a u kojemu prijeti novim terorističkim napadima ako se Španjolska ne povuče iz Iraka i Afganistana.

"U načelu, pismo ima određeni kredibilitet, iako analiza još nije završena. Vjerujemo da su ga možda poslali ljudi izravno upleteni u nedavne događaje u Madridu", rekao je jedan glasnogovornik ministarstva unutrašnjih poslova.

Pismo je potpisano imenom Abu Dujana al Afgani, koje se piše i Abu Duham al Afgani, a to je ime muškarca s video-snimke kojom se preuzima odgovornost za eksplozije 11. ožujka na madridskim željezničkim postajama kad je poginula 191 osoba.

I pismo i snimka navodno pripadaju ogranku al Qaide u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Snimka se pojavila dva dana nakon napada i samo dan prije španjolskih parlamentarnih izbora uz tvrdnju da je madridski napad osveta zato što su španjolski vojnici u Iraku i Afganistanu.

Pismom objavljenim u ponedjeljak u listu ABC preuzima se odgovornost za madridske napade i za podmetanje bombe pronađene u petak na željezničkoj pruzi u Španjolskoj te se dodaje da je prethodno primirje sa Španjolskom završilo u nedjelju u podne.

(Hina) xvm ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara