Albanski premijer primio hrvatsku ministricu obrane

ALBANSKI premijer Fatos Nano razgovarao je u petak navečer s hrvatskom ministricom obrane Željkom Antunović, te s ministrom obrane Makedonije Vladom Bučkovskim, koji sudjeluju na trilateralnom skupu u Tirani.

Nano je u razgovoru ukazao na važnost zajedničkih inicijativa na području obrane u regiji a u cilju približavanja euroatlanskim strukturama.

Suradnja u obrani je intenzivirana nakon što su Hrvatska, Albanija i Makedonija u svibnju potpisale Jadransku povelje uz sudjelovanje i Sjedinjenih Država.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ministri obrane - Željka Antunović, Pandeli Majko i Vlado Bučkovski potpisali su u petak navečer u Tirani zajedničku deklaraciju u sklopu provedbe Jadranske povelje kojom su tri zemlje ponovno izrazile spremnost surađivati razmjenom obavještajnih informacija radi sigurnosti granica a s ciljem smanjivanja opasnosti od terorizma i od organiziranog kriminala te ilegalne trgovine ljudima, oružjem i drugom robom.

Deklaracijom su još jednom izrazile spremnost sudjelovati i u misijama NATO-a u mirovnim operacijama i u operacijama sprečavanja sukoba.

"Ja snažno vjerujem da tri naše zemlje imaju mnogo da ponude jedne drugima u zajedničkim naporima da se približimo NATO-u", rekla je Antunović nakon potpisivanja deklaracije.

Hrvatsku ministricu obrane, koja je na čelu izaslanstva MORH-a u Tirani, u subotu će primiti i albanski predsjednik Alfred Moisiu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara