Američki marinac kaže da nije dezertirao u iraku

AMERIČKI marinac koji je prije mjesec dana nestao u Iraku pod nejasnim okolnostima ustvrdio je u ponedjeljak kako je bio otet i da nije dezertirao iz američke vojske.

"Nisam dezertirao. Uhvatile su me antikoalicijske snage i držale protiv moje volje 19 dana", rekao je desetnik Wassef Ali Hassouni novinarima u bazi marinaca u Quanticu nekih 60 kilometara od Washingtona.

Glasnogovornik marinskog korpusa potpukovnik Dave Lapan, međutim, rekao je kako ne može ni potvrditi niti opovrgnuti Hassounove tvrdnje naglasivši kako vojne vlasti još prikupljaju činjenice o njegovom nestanku.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hassoun, 24, naturalizirani Amerikanac rođen u Libanonu, nestao je prije mjesec dana u Fallujahu u Iraku pod nejasnim okolnostima. Nakon toga arapska televizija prikazala ga je povezanih očiju s mačem iznad glave, a islamska skupina koja ga je navodno otela ustvrdila je da mu je odrubljena glava.

Hassoun se, međutim, pojavio 8. srpnja u američkom veleposlanstvu u Bejrutu neozlijeđen i nije jasno kako je tamo dospio. Potom je nakon boravka u američkoj vojnoj bolnici u Njemačkoj, gdje je bio na medicinskom promatranju, prošlog petka vraćen u SAD.

Američka vojska istražuje jesu li Hassouna stvarno oteli militanti u Iraku ili je otmica prijevara, a desetnik zapravo dezertirao.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara