ANNAN POKREĆE SAVEZ S PRIVATNIM SEKTOROM ZA MILENIJSKE CILJEVE

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Kofi Annan pokrenuo je u petak novo partnerstvo s globalnim privatnim sektorom usmjereno na ostvarenje milenijskih ciljeva prepolavljanja krajnjeg siromaštva, zaustavljanja širenja HIV/AIDSa i osiguranja osnovnog školovanja do 2015. godine.

"Ne možemo postići te ciljeve bez pomoći privatnog sektora", rekao je Annan uvodeći u posao u stožeru UN-a u New Yorku supredsjedatelje Povjerenstva za privatni sektor i razvitak, bivšeg meksičkog predsjednika Ernesta Zedilla i bivšeg kanadskog ministra financija Paula Martina.

On je naglasio kako se ti ciljevi, postavljeni na Milenijskom summitu 2000., ne mogu postići "bez jakoga privatnog sektora u samim zemljama u razvoju".

Povjerenstvo, nastalo kao inicijativa UN-ovog programa za razvitak (UNDP), trebalo bi predložiti kako te ciljeve ostvariti na terenu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Veliki dio rada na razvitku sastoji se u pripremanju terena za dovoljne aktivnosti privatnog sektora kako bi osigurao radna mjesta i prihode potrebne za izgradnju pravednijeg i naprednijeg društva. Veoma se nadam da će ovo Povjerenstvo tome bitno pridonijeti", kazao je Annan.

Zedillo je kazao kako će Povjerenstvo nastojati poticati razvoj domaćeg privatnog sektora u siromašnim zemljama uzimajući u obzir specifičnosti svake od zemalja.

Martin je rekao da je malo i srednje poduzetništvo najdinamičniji sektor u bilo kojoj zemlji i da Povjerenstvo želi angažirati taj sektor i u zemljama u razvoju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara