Apple opet u problemima: Zabrana prodaje iPada i iPhonea u Njemačkoj?

Apple opet u problemima: Zabrana prodaje iPada i iPhonea u Njemačkoj?

Foto: AFP

KOMPANIJA Motorola Mobility dobila je preliminarnu presudu u patentnom sporu protiv Apple u Njemačkoj koja bi mogla rezultirati zabranom prodaje iPada i iPhonea u toj zemlji.

Sud u Mannheimu ocijenio je kako Appleova europska podružnica sa sjedištem u irskoj, Apple Sales International, mora prestati prodavati uređaje koji se kose s određenim Motorolinim patentima. S obzirom da se jedna od presuda odnosi i na patent vezan uz GPRS tehnologiju, to bi moglo značiti zabranu prodaje svih Appleovih proizvoda koji koriste tu tehnologiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, ni Motorola se neće svim silama truditi "utjerati pravdu" u ovom slučaju, jer za provedbu zabrane Appleovih uređaja moraju dati polog od čak 100 milijuna eura. Stoga Motorola već neko vrijeme pregovara s Appleom o uvjetima licenciranja spornih tehnologija, kako bi se pronašlo neko razumno rješenje na korist obje kompanije.

S druge strane, Apple ne misli tek tako potpisati poraz, pa su njegovi odvjetnici već najavili žalbu na presudu regionalnog suda u Mannheimu. Dok viša sudska instanca ne potvrdi zaključke regionalnog suda, Appleovi najpoznatiji proizvodi će i dalje biti dostupni u njemačkim dućanima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara