Arafat se ne želi izjašnjavati o reformama

PREDSJEDNIK palestinske samouprave Jaser Arafat odbio se u četvrtak izjasniti o reformama palestinske administracije nedugo nakon što je održao govor u kojem je priznao da su počinjene stanovite pogreške, doznaje se iz službenih izvora.

Arafat je posljednjih tjedana izložen sve otvorenijim zahtjevima da reformira svoju administraciju kritiziranu zbog korumpiranosti i loše sigurnosne situacije, koja je u posljednjih mjesec dana kulminirala valom otmica i napada na vladine zgrade.

Osnovano je i parlamentarno povjerenstvo zaduženo da zajedno s Arafatom razradi reforme, koje bi trebale uključivati i pravno definiranje ovlasti sigurnosnih službi koje su uglavnom pod Arafatovim nadzorom. Arafat bi se trebao i pismeno obvezati da će otvoriti istragu o korupciji u vladinim redovima.

"Sastanak nije uspio i Arafat je odbio objaviti svoje predsjedničke odluke", rekao je jedan član povjerenstva nakon sastanka održanog u srijedu u Arafatovu stožer u Ramallahu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan drugi parlamentarac, zastupnik Arafatova Fataha, rekao je, međutim, da se palestinski predsjednik čvrsto obvezao da će provesti reforme.

U govoru održanom u srijedu pred palestinskim parlamentnom, Arafat je priznao da su palestinske vlasti počinile "neprihvatljive pogreške" i obećao da će ih ispraviti.

(Hina) xzt ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara